Κορωνοϊός: Φόβοι για ακυρώσεις δεξιώσεων γάμου

Κορωνοϊός: Φόβοι για ακυρώσεις δεξιώσεων γάμου

Ρεπορτάζ: Ευτέρπη Μουζακίτη

Με έντονη ανησυχία παρακολουθούν την έξαρση του κορωναϊού στη χώρα μας και  οι υπεύθυνοι των αιθουσών εκδηλώσεων γάμων. Μετά τις πολλαπλές ακυρώσεις εκδηλώσεων και την αναστολή λειτουργίας  σχολείων και πανεπιστημίων, οι επαγγελματίες του χώρου βρίσκονται εν αναμονή  αποφάσεων και μέτρων της κυβέρνησης για το αν θα συμβεί κάτι αντίστοιχο με την τέλεση των μυστηρίων των γάμων και των δεξιώσεων.

Η έξαρση του κορωναϊού στη χώρα μας συμπίπτει με την περίοδο της Σαρακοστής, που, όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες των δεξιώσεων γάμων,  είναι μια “νεκρή” περίοδος για τις επιχειρήσεις τους. «Προς το παρόν δεν έχουμε ακυρώσεις. Περιμένουμε να “σκάσει” και σε εμάς, αλλά ακόμη δεν έχει τίποτα» αναφέρει στο GRTimes ο Πέτρος Παπαντωνίου, υπεύθυνος κέντρου δεξιώσεων γάμων. Όπως προσθέτει μάλιστα, στο δικό του χώρο δεξιώσεων δεν έχουν δεχτεί  ακόμα τηλεφωνήματα από πελάτες που έχουν προγραμματίσει τους γάμους τους μετά το Πάσχα για να ακυρώσουν τις δεξιώσεις εξ αιτίας φόβου για τον κορωναϊό.

Υπεύθυνος κέντρου δεξιώσεων, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του,  τονίζει στο GRTimes πως ο φόβος για ακύρωση εκδηλώσεων είναι κυρίως για αυτές που έχουν προγραμματιστεί αρχές Μαΐου. “Υπάρχουν πελάτες που κρατούν μεν μια επιφύλαξη, αλλά είναι πελάτες που έχουν δώσει μεγάλα ποσά για τη περίοδο του καλοκαιριού. Έχουν εκφράσει τους φόβους τους, κυρίως οι Έλληνες του εξωτερικού, από Γερμανία, Αγγλία καθώς και άλλες χώρες, που δεν ζουν στην Ελλάδα αλλά θα κάνουν τη δεξίωση τους εδώ το καλοκαίρι.  Αλλά δεν έχει υπάρξει ακύρωση ακόμα”.

Μάλιστα, οι πλειονότητα των συγκεκριμένων επιχειρηματιών τονίζουν πως όλες οι ημερομηνίες για το 2020 έχουν κλείσει, οπότε ούτως ή άλλως η ζήτηση που έχουν είναι για το 2021. “Για την ώρα υπάρχει μια παύση για νέες προτάσεις και προγραμματισμό δεξιώσεων για το 2021. Πάντως, γενικά δεν είχαμε ζήτηση αυτό το μήνα” τονίζει η Άρτεμις Μαυρουδή, υπεύθυνη κέντρου δεξιώσεων στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία προσθέτει μάλιστα πως οι πελάτες τους δεν έχουν εκφράσει έντονο φόβο λόγω κορωναϊού. “Απλά είμαστε στην επαρχία, δεν υπάρχει τόσο φόβος εδώ όπως στην πόλη. Ίσως και αυτός είναι ένας καταλυτικός παράγοντας” εξηγεί.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες του κλάδου, οι ακυρώσεις δεξιώσεων γάμων σχετίζονται με τον εκ νέου προγραμματισμό, τόσο στις ημερομηνίες για την εκκλησία όσο και για τον χώρο εκδηλώσεων, γεγονός που αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα που κάνει τους πελάτες να είναι συγκρατημένοι και να μην ενεργούν βιαστικά, ακυρώνοντας τη δεξίωση.  «Υπάρχουν θέματα με τους πελάτες του εξωτερικού, οι οποίοι παίρνουν τηλέφωνο και εκφράζουν τους φόβους τους και τους πελάτες που παντρεύονται αρχές και μέσα Μαϊού. Αλλά γενικά για τα συμφωνητικά που υπογράφουμε, αν δεν υπάρξει μια ακύρωση από το κράτος, τότε δεν μπορούμε και εμείς να ακυρώσουμε. Δηλαδή πρέπει να γίνει μια επίσημη ανακοίνωση από το κράτος, όπως έγινε στην Ιταλία ότι ακυρώνονται όλα, τότε θα εξυπηρετήσουμε και εμείς. Δεν μπορώ να απαντήσω ακόμα στο πως θα γίνει η εξυπηρέτηση γιατί είναι υποθετικά σενάρια αυτά και δεν θέλουμε να καταστροφολογούμε » καταλήγει υπεύθυνος κέντρου δεξιώσεων.

Υπενθυμίζεται σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε το GRTimes  για την τέλεση των μυστηρίων, των γάμων και των βαπτίσεων ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, κάνει γνωστό πως μέχρι στιγμής δεν έχει πέσει στην αντίληψη του καμία ακύρωση, καθώς τη συγκεκριμένη περίοδο οι γάμοι λόγω της περιόδου της Σαρακοστής  είναι προγραμματισμένοι να τελεστούν μετά το Πάσχα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ