Κορωνοϊός: Αδύνατη η επικοινωνία πολιτών με τα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Αδύνατη η επικοινωνία πολιτών με τα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Αδυναμία στοιχειώδους έστω επικοινωνίας με τα τηλέφωνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, καταγγέλλουν πολίτες στο GRTimes.

Καμία πιθανότητα επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου, φαίνεται πως έχουν το τελευταίο διάστημα οι πολίτες που προσπαθούν απεγνωσμένα να έρθουν σε επαφή είτε με τον ΕΟΔΥ, είτε με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για να ενημερωθούν για θέματα κορωνοϊού που τους απασχολούν και που μπορεί να είναι πολύ σοβαρά.

Το GRTimes, στη διάρκεια μιας σύντομης αναζήτησης, διαπίστωσε πως από τους φορείς που κατά κύριο λόγο ασχολούνται με την πανδημία στη χώρα μας, η δυνατότητα αναζήτησης πληροφοριών σχετικών με τον κορωνοϊό, περιορίζεται σε μόλις δύο. Τον ΕΟΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τα τηλέφωνα των οποίων ωστόσο, φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, για άγνωστο λόγο.

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,  παρέχεται ο τηλεφωνικός αριθμός 213 1510 100. Το GRTimes, κάλεσε σε αυτόν στις 10.27πμ σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, ωστόσο επί 30 λεπτά, το μόνο που ακουγόταν ήταν ότι «η κλήση σας είναι σε αναμονή» και μια απαλή μουσική. Στις 10.57πμ, ακούστηκε απλά ένα “goodbye” και η κλήση διακόπηκε. Το ίδιο συνέβη και με άλλες απόπειρες, πριν και μετά την παραπάνω ώρα.

Στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1135 του ΕΟΔΥ, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όσες φορές και αν επιχείρησε το GRTimes.gr να καλέσει, μετά τις 9.00πμ, ο τηλεφωνικός αριθμός φαίνεται διαρκώς κατειλημμένος και η γραμμή πέφτει αμέσως. “Ο αριθμός που καλέσατε είναι κατειλημμένος. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα” ακούγεται να λέει το ηχογραφημένο μήνυμα. Το παρήγορο σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι οι πολίτες… δεν αναγκάζονται στη μαρτυρική υπομονή για μισή ώρα.

“Είναι δυνατόν;”

«Ποιος, άραγε, είναι ο τρόπος να επικοινωνήσει κανείς με τον ΕΟΔΥ ή με την Πολιτική  προστασία; Είναι δυνατόν τα τηλέφωνα  να είναι  συνεχώς κατειλημμένα ή να μην απαντάνε ποτέ;» ανέφερε ένας από τους  πολλούς αναγνώστες του GRTimes που επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τους δύο φορείς, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί πως αντίστοιχη ήταν η κατάσταση με τα τηλέφωνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και πριν από περίπου έναν χρόνο, όπως είχε αναδείξει με ρεπορτάζ του το GRTimes, την περίοδο που και πάλι υπήρχε αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για επικοινωνία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top