Κορωνοιός: Αναβρασμός στους δικηγόρους για το άνοιγμα των δικαστηρίων

Κορωνοιός: Αναβρασμός στους δικηγόρους για το άνοιγμα των δικαστηρίων

Η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων αναμένει να εκδοθεί η οριστική ΚΥΑ και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την επιλεκτική αντιμετώπιση υπέρ των τραπεζών, οι αντιδράσεις των δικηγόρων θα είναι σφοδρές.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Μετά τα μεσάνυχτα αλλά και σήμερα το πρωί συνεδρίαζε η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για την αντιμετώπιση του ενδεχομένου να μην ανοίξουν τα δικαστήρια από την Τρίτη, όπως προέβλεπε το προσχέδιο της ΚΥΑ. Η υποχώρηση της κυβέρνησης αποδίδεται είτε σε αντίσταση από την πλευρά των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι όμως φέρονται να είχαν δώσει το «πράσινο φως», είτε σε αφόρητες πιέσεις από άλλους παράγοντες με αποτέλεσμα ελάχιστες διαδικασίες να επανεκκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω της πανδημίας.

Όπως έγινε γνωστό, το ενδεχόμενο άνοιγμα των δικαστηρίων θα γίνει επιλεκτικά μόνο για τη διευκόλυνση των τραπεζών, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα να διεξάγονται οι διαδικασίες για κατασχέσεις , ανακοπές και πλειστηριασμούς ακινήτων.

Καμία ουσιαστική αλλαγή δεν θα υπάρξει στη λειτουργία των δικαστηρίων . Από την πλευρά της , η Ολομέλεια των δικηγόρων αναμένει να εκδοθεί η οριστική ΚΥΑ και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την επιλεκτική αντιμετώπιση των τραπεζών οι αντιδράσεις των δικηγόρων θα είναι σφοδρές. Υπάρχουν σκέψεις για σκληρές διαμαρτυρίες και συνεχείς αποχές. «Δεν είναι δυνατόν εν μέσω πανδημίας, που η υγεία θεωρείται υπέρτατο αγαθό, να τίθενται οι τράπεζες πάνω από όλα» αναφέρουν νομικοί κύκλοι στο GRTimes.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ