Κορωνοϊός: Ασφυκτιά το Νοσοκομείο Αττικόν – Την Τρίτη προχωρούν σε απεργία

Κορωνοϊός: Ασφυκτιά το Νοσοκομείο Αττικόν – Την Τρίτη προχωρούν σε απεργία

Μεγάλη είναι η πίεση που δέχεται το νοσοκομείο Αττικόν, καθώς όλες οι κλίνες ΜΕΘ, αλλά και οι κλίνες στις κλινικές Covid είναι για άλλη μία φορά γεμάτες. Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αττικόν μιλώντας στο GRTimes αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι την Τρίτη θα προχωρήσουν σε απεργία. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, οι ασθενείς Covid στο Σωτηρία έφτασαν τους 300.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Στα όριά τους είναι για άλλη μία φορά τα νοσοκομεία της Αττικής. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αττικόν, κ. Ρίζος στο GRTimes, δεν υπάρχει ούτε μία διαθέσιμη κλίνη ούτε σε ΜΕΘ Covid αλλά ούτε και σε κλινικές Covid. Το υγειονομικό προσωπικό, σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται να προχωρήσει σε απεργία την ερχόμενη Τρίτη.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την κυβέρνηση “εγκληματίες που πουλούν παραμύθια”, ενώ δηλώνει: “Προσλαμβάνουν 10.000 αστυνομικούς και δεν προσλαμβάνουν νοσηλευτές τόσους μήνες τώρα. Ας κάνουμε Υπουργό Υγείας τον κ. Χρυσοχοΐδη. Εμείς, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν, την Τρίτη θα απεργήσουμε. Η πίεση είναι μεγάλη για άλλη μια φορά και έχουμε φτάσει στα όριά μας. Δεν έχει καν νόημα πλέον να μιλάμε για αριθμούς”.

Την ίδια ώρα, μόλις 5 κλίνες ΜΕΘ είναι κενές στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς της χώρας, το Σωτηρία. Πληροφορίες του GRTimes λένε ότι από τα 84 κρεβάτια ΜΕΘ, μόλις οι 79 είναι διαθέσιμες, ενώ οι ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό έφτασαν τους 300. Ο αριθμός των ασθενών που μπαινοβγαίνουν στις κλινικές Covid είναι σταθερός, ενώ το νοσοκομείο δεν έχει φτάσει ακόμη σε συνθήκες πληρότητας. Σε περίπτωση που το νοσοκομείο Σωτηρία πλησιάσει στο να υπερβεί το όριο των διαθέσιμων κλινών, είναι σε ετοιμότητα ώστε να μετατραπούν άλλες κλινικές του νοσοκομείου, όπως για παράδειγμα η παθολογική, σε κλινικές Covid.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε κλίνες ΜΕΘ ασθενείς μη διασωληνωμένοι, οι οποίοι ουσιαστικά νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, με αποτέλεσμα σε περίπτωση που χρειαστεί η διασωλήνωση κάποιου ασθενή, εάν ο αριθμός των διαθέσιμων κρεβατιών δεν επαρκεί, να μπορούν εύκολα να μεταφερθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανησυχία της ΟΕΝΓΕ για ενδεχόμενη διασπορά στα νοσοκομεία

Η διαθεσιμότητα των ΜΕΘ στην Αττική σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η καρδιοχειρουργική μονάδα στο Νοσοκομείο Αττικόν, είναι πλέον διαθέσιμη ως ΜΕΘ κορωνοϊού με μετακινήσεις προσωπικού, ενώ χθες στο Αττικόν εισήχθησαν 29 ασθενείς και συνολικά οι νοσηλευόμενοι είναι περί τους 110.

ΚΑΤ- 7 ασθενείς ΓΕΜΑΤΗ.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ- 14 ασθενείς ΓΕΜΑΤΗ.
ΕΛΠΙΣ- 6 ασθενείς ΓΕΜΑΤΗ.
ΝΙΜΙΤΣ- 4 ασθενείς ΓΕΜΑΤΗ.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ- 11 ασθενείς ΓΕΜΑΤΗ.
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ- 12 ασθενείς ΓΕΜΑΤΗ.
ΘΡΙΑΣΙΟ- 11 ασθενείς-1 κλίνη κενή και ετοιμάζονται άλλες 2.
ΑΤΤΙΚΟ- 20 ασθενείς-13 κλίνες πιά κενές.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- 35 ασθενείς – 9 κλίνες κενές.
ΣΩΤΗΡΙΑ- 79 ασθενείς- 5 μόνο κλίνες κενές.
ΣΥΝΟΛΟ ΚΛΙΝΩΝ- 227 και 2 που ετοιμάζονται στο Θριάσιο.
ΚΑΤΗΛΚΕΙΜΕΝΕΣ: 199
ΚΕΝΕΣ. 28 και 2 που ετοιμάζονται.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ