Κορωνοϊός: Αθωώθηκαν τρεις για παραβίαση απαγορευτικών μέτρων

Κορωνοϊός: Αθωώθηκαν τρεις για παραβίαση απαγορευτικών μέτρων

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Οι υπεύθυνοι τριών επιχειρήσεων συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο για την παραβίαση των μέτρων σχετικά με την πρόληψη του κορωνοϊού που υπάρχει κίνδυνος να μεταδοθεί στους πολίτες.

Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τρεις υπεύθυνοι επιχειρήσεων για μη τήρηση των μέτρων απαγόρευσης της λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, λόγω κορωνοϊού. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς, το τελευταίο 48ωρο, αλλά η ενοχή τους δεν αποδείχτηκε κατά την ακροαματική διαδικασία και οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της «παραβίασης μέτρων για πρόληψη ασθενειών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων»

Η πρώτη περίπτωση αφορούσε καφετερία μέσα στην οποία εντοπίστηκαν τρία άτομα, στην περιοχή της Πολίχνης. Ο κατηγορούμενος υπεύθυνος της επιχείρησης ανέφερε στο δικαστήριο ότι η πόρτα του καταστήματος ήταν κλειστή και δεν υπήρχε πρόσβαση για το κοινό ενώ μέσα σ’ αυτό βρίσκονταν έναν σιδεράς κι ένας τεχνικός που πραγματοποιούσαν εργασίες για την εγκατάσταση τηλεόρασης σε σιδερένια βάση πάνω σε τοίχο. Οι δύο τελευταίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Με την ίδια κατηγορία παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο ίδιο δικαστήριο και άλλοι δύο ελεύθεροι επαγγελματίες που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος με γεωργικά εργαλεία, φυτοφάρμακα και άλλη είδη ο οποίος αθωώθηκε επειδή το είδος της επιχείρησης δεν εμπίπτει στις απαγορεύσεις που επέβαλε η κυβέρνηση, όπως έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Η τρίτη σύλληψη σχετίζεται με λειτουργία πάγκου με άνθη και φυτά , σε λαϊκή αγορά, στη περιοχή της Πολίχνης. Η κατηγορουμένη η οποία κρίθηκε αθώα από το δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι απαγορεύεται να πουλάει τα προϊόντα της. Την απαλλαγή της ζήτησε και ο εισαγγελέας της έδρας ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να διώκεις κάποιον που πουλάει φυτά στη λαϊκή και δίπλα να λειτουργεί άλλος πάγκος που διαθέτει ζαρζαβατικά, λαχανικά και άλλα φαγώσιμα προϊόντα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top