Κορωνοϊός: Χαλαρώνουν τα μέτρα στην θάλασσα

Κορωνοϊός: Χαλαρώνουν τα μέτρα στην θάλασσα

Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού αυστηροποιούνται στη στεριά,αντιθέτως φαίνεται ότι θα χαλαρώσουν στη θάλασσα, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο OPEN.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, στα σούπερ μάρκετ έγιναν υποχρεωτικές οι μάσκες για υπαλλήλους και πελάτες, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι απαγορεύσεις για τα πανηγύρια. Ωστόσο η κυβέρνηση μελετά χαλάρωση του πλαισίου των μέτρων στα πλοία, ενόψει και των αυξημένων αναγκών με τους αδειούχους Ιουλίου-Αυγούστου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε στο Open ότι θα αυξηθεί σημαντικά η πληρότητα στα πλοία και αποκάλυψε: «Έχουμε προτείνει εκ νέου αναθεώρηση του πρωτοκόλλου με δεδομένο ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα μάς το επιτρέπουν. Ήδη γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από το Λιμενικό Σώμα. Σε μεγάλο βαθμό έχει προστατευθεί η δημόσια υγεία και των επιβατών και των κατοίκων των νησιών».

Ο κ. Πλακιωτάκης παραδέχθηκε ότι «παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού κυρίως σε μικρά λιμάνια, όπως του Αργοσαρωνικού, και τα λύσαμε».

Όπως υπογράμμισε, «στα νησιά μας τα κρούσματα δεν είναι ανησυχητικά. Τα νησιά μας είναι ασφαλή».

Να σημειωθεί ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός των πλοίων, εκτός από το κατάστρωμα, όπου όμως θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις.

Δείτε όσα είπε ο υπ. Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης στο Open και στη Φαίη Μαυραγάνη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ