Κορωνοϊός: Καθησυχαστικοί οι καθηγητές Παιδιατρικής για τα κρούσματα σε παιδιά

Κορωνοϊός: Καθησυχαστικοί οι καθηγητές Παιδιατρικής για τα κρούσματα σε παιδιά

Μπορεί οι καθημερινές ειδήσεις για κλείσιμο τάξεων ή ολόκληρων σχολικών συγκροτημάτων, αλλά και για αύξηση των παιδιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας με κορωνοϊό, να προκαλούν ανησυχία στην κοινωνία, ωστόσο οι καθηγητές Παιδιατρικής παραμένουν καθησυχαστικοί.  

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

“Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχούμε και να μιλάμε για εξάπλωση του φαινομένου ή ότι πρέπει να μιλήσουμε για διαφορετική επίδραση του ιού στα παιδιά σε σχέση με την έναρξη της πανδημίας. Συνολικά στην Ελλάδα έχουν νοσηλευτεί στα νοσοκομεία 160 παιδιά επί συνόλου 3.000 περίπου που έχουν νοσήσει από την Covid -19. Αυτός ο αριθμός στην Αμερική αγγίζει περίπου το 7% του πληθυσμού. Αντίθετα εδώ, στη χώρα μας, μιλάμε για ένα πολύ μικρό ποσοστό που δεν φτάνει ούτε στο 1% των κρουσμάτων” τονίζει στο GRTimes o καθηγητής Παιδιατρικής και πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.   

Σε ερώτηση για το αν η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων, ήταν τελικά σωστή, ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε πως “όταν ζητήθηκε η άποψή μου για το θέμα, εισηγήθηκα να μην ανοίξουν τα σχολεία. Είναι ευχής έργο ότι μας βοηθάει ο καιρός. Αυτό σημαίνει ότι τα παράθυρα στις αίθουσες μπορούν να είναι ανοικτά κατά τη διάρκεια του μαθήματος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Αλλά μας αγαπάει και ο Θεός που έχουμε τέτοιες θερμοκρασίες”.  

Ερωτηθείς για το αν τα παιδιά τηρούν τελικά απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας δεν άφησε περιθώρια αμφιβολίας. “Καλύτερα από τους ενήλικες. Μπορώ να σας πω ότι όχι μόνο κάθε παιδί έχει πλέον τη μάσκα του στο σχολείο, αλλά ξέρει και να τη φορά. Αντίθετα, είναι πολλά τα περιστατικά ενηλίκών που συναντάω στο δρόμο καθημερινά, οι οποίοι φορούν τη μάσκα κάτω από τη μύτη. Κάτι που είναι λάθος”. 

Από την πλευρά του ο καθηγητής παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Ροηλίδης, ξεκαθάρισε επίσης στο GRTimes ότι “δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Γνωρίζω ότι γίνεται αρκετή κουβέντα τελευταία για τα παιδιά, σε σχέση με τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις, ωστόσο δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα κρούσματα σε παιδιά”. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ