Κορωνοϊός: Μπάχαλο με την τηλεκπαίδευση-«Χαοτική η κατάσταση», διαμαρτύρονται οι γονείς

Κορωνοϊός: Μπάχαλο με την τηλεκπαίδευση-«Χαοτική η κατάσταση», διαμαρτύρονται οι γονείς

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Πολλά είναι τα παιδιά που μένουν συνεχώς εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας – Δεν προβλέπεται τηλεκπαίδευση για όσους μαθητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης τα μαθήματα – Μεγάλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς – Τα τηλέφωνα του ΕΟΔΥ παραμένουν… κλειστά για όσους έχουν απορίες – Τι λέει στο GRTimes ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς

Εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας μένει καθημερινά μεγάλος αριθμός μαθητών, για τους οποίους δεν προβλέπεται τηλεκπαίδευση. Σύμφωνα με τον Θανάση Κοκονά, «πλέον τα παιδιά που μένουν εκτός μαθημάτων είναι πολλά, καθότι αποτελούν επαφές κρουσμάτων κορωνοϊού».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας μιλώντας στο GRTimes, «για τα παιδιά που δεν μπορούν να έρθουν στο σχολείο είτε γιατί νοσούν, είτε γιατί έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα αλλά είτε επειδή φέρουν συμπτώματα, δεν προβλέπεται τηλεκπαίδευση, με αποτέλεσμα να προκύπτει μαθησιακό κενό». Θυμίζουμε ότι η τηλεκπαίδευση προβλέπεται μόνο σε περίπτωση που κλείσει εντελώς ένα τμήμα. Για να συμβεί ωστόσο αυτό, όπως επισημαίνει και ο κ. Κοκονάς, «πρέπει να νοσήσει το 50%+1 μαθητές. Δηλαδή, εάν σε ένα τμήμα με 26 μαθητές νοσούν οι 14, τότε κλείνει και προβλέπεται τηλεκπαίδευση. Εάν όμως νοσούν οι 13, τότε αυτοί μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας. Από την αρχή της χρονιάς δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο για αυτούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα είναι ότι «σε αυτήν την περίπτωση, δεν υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές για τηλεκπαίδευση». Κι όπως λέει, «μπορεί η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, να πανηγυρίζει ότι όλα είναι καλά, αλλά τι μόρφωση παίρνουν έτσι τα παιδιά αυτά; Η κατάσταση είναι χαοτική. Πρόκειται για μία χαμένη χρονιά. Λέει ότι η εκπαίδευση αποτελεί ένα εργαλείο, αλλά όπως φαίνεται, αυτό δεν ισχύει για όλους…».

Ανήσυχοι οι γονείς

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι γονείς, καθώς η ανησυχία στις τάξεις τους εντείνεται, ενώ οι απορίες που δημιουργούνται είναι πολλές και… άλυτες.

Τα παραπάνω φαίνονται και στις φωτογραφίες του GRTimes, όπου άλλοι γονείς αναρωτιούνται πώς θα καταφέρουν να δώσουν το παρών στις δουλειές τους ενώ τα παιδιά τους νοσούν, ενώ σε άλλους δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη ο τρόπος με τον οποίον θα δηλωθεί το κρούσμα στον ΕΟΔΥ, όπου και τηλεφωνούν, χωρίς ωστόσο να παίρνουν απάντηση.

 

Όπως αναφέρει ο κ. Κοκονάς, «τα προβλήματα τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλαπλασιαστεί. Οι γονείς τρέχουν για να προλάβουν, όποτε εντοπίζεται κρούσμα στην τάξη. Αφήνουν τις δουλειές τους, στήνονται στις ουρές για ένα rapid test και πολλές φορές αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και προκειμένου να μην περιμένουν τις ουρές, βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για να πληρώσουν τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια».

Ωστόσο, το χειρότερο από όλα, όπως λέει ο ίδιος, «είναι ότι δεν ελέγχει τα παιδιά κάποιος υγειονομικός, αλλά οι ίδιοι οι γονείς, την ώρα που οι γονείς δε βρίσκουν κανέναν από τον ΕΟΔΥ στα τηλέφωνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Δεν αντέχουν άλλο τα νοικοκυριά»: Αντιδράσεις των γονέων στη νέα τροπολογία του υπ. Εργασίας

Θ. Κοκονάς: Άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν

Καμπάνης: Τι ισχύει με τις άδειες εργαζομένων λόγω νόσησης των παιδιών τους (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Σχολεία: Ειδική άδεια και τηλεργασία για γονείς μαθητών που νοσούν από κορωνοϊό – Τι προβλέπει η νέα τροπολογία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top