Κορωνοϊός: Νόσησα πριν την ολοκλήρωση του εμβολιασμού–Πότε μπορώ να κλείσω ραντεβού (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Κορωνοϊός: Νόσησα πριν την ολοκλήρωση του εμβολιασμού–Πότε μπορώ να κλείσω ραντεβού (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγα τα περιστατικά πολιτών, που ενώ είχαν κλείσει ραντεβού προκειμένου να λάβουν μία εκ των δύο πρώτων ή την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, τους πρόλαβε η νόσηση με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να το ματαιώσουν. Πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται όμως, ώστε κάποιος να μπορέσει να κλείσει  εκ νέου ραντεβού μετά τη μόλυνση και την ίαση του, ώστε να λάβει το εμβόλιο;

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού του υπουργείου Υγείας, ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσετε είναι ο εξής:

  • Σε περίπτωση που νοσήσατε πριν από τον εμβολιασμό και στη συνέχεια λάβατε μία δόση του εμβολίου Johnson & Johnson τότε από την Επιτροπή συστήνεται εμβολιασμός με αναμνηστική δόση τουλάχιστον 3 μήνες μετά, με μια δόση Pfizer, J&J ή μισή δόση Moderna.

  • Σε περίπτωση που νοσήσατε πριν τον εμβολιασμό και στη συνέχεια λάβατε την πρώτη δόση του εμβολίου από Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, τότε συστήνεται εμβολιασμός με αναμνηστική δόση 3 μήνες μετά, με μια δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna.

  • Σε περίπτωση που λάβατε τη δόση από J&J και στη συνέχεια νοσήσατε, από την Επιτροπή συστήνεται εμβολιασμός 3 μήνες μετά τη νόσηση με μια δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna ή J&J.

  • Σε περίπτωση που λάβατε τη 1η δόση από Pfizer, Moderna ή AstraZeneca και εν συνεχεία νοσήσατε, συστήνεται εμβολιασμός 3 μήνες μετά τη νόσηση με μια δόση Pfizer ή μισή Moderna (για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) και στη συνέχεια μπορείτε να προχωρήσετε στην αναμνηστική επίσης 3 μήνες μετά τη 2η δόση, με Pfizer ή μισή Moderna.

  • Τέλος σε περίπτωση που έχετε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό με δύο δόσεις Moderna, Pfizer ή AstraZeneca και στη συνέχεια νοσήσετε, τότε συστήνετε η λήψη αναμνηστικής δόσης 3 μήνες μετά τη νόσηση με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top