Κορωνοϊός: “Αντάρτικο” από Μοναστήρι στην Εορδαία – Απαγορεύει τις μάσκες (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Κορωνοϊός: “Αντάρτικο” από Μοναστήρι στην Εορδαία – Απαγορεύει τις μάσκες (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Τους δικούς του κανόνες, παρά την πανδημία και τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, ακολουθεί μοναστήρι στην Εορδαία.

Μάλιστα, όποιος επισκεφτεί αυτό το διάστημα το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας, θα συναντήσει στην είσοδο του, δύο πανό. Το ένα αναφέρει «απαγορεύονται οι μάσκες εντός της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου» και το άλλο, «οι λησταί φοράνε μάσκα, οι Χριστιανοί δε φοράνε μάσκα».

Ο ηγούμενος της Μονής, ηγούμενος Μάξιμος, μιλώντας στο el.gr, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Μονή διοικείται με νόμους εκκλησιαστικούς και όχι πολιτικούς, ενώ έθεσε και ένα ρητορικό ερώτημα: “γιατί επεμβαίνει η Πολιτεία στα θέματα της Εκκλησίας και ποιος τους έχει δώσει αυτό το δικαίωμα;”.

«Δεν παροτρύνω τον κόσμο να μην βάζει μάσκα, μόνο εντός της Μονής και για τη Μονή έχουμε κάθε δικαίωμα να ενεργούμε όπως μας λέει ο Θεός. Λυπάμαι όταν βλέπω να παραβαίνουν τον δρόμο του Θεού για χάρη των ανθρώπων», τόνισε καταλήγοντας ο ηγούμενος Μάξιμος.

“Αντάρτικο”… διαρκείας

Ωστόσο, δεν είναι το πρώτο… “αντάρτικο”, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πριν από περίπου ένα χρόνο, ένας ιερέας είχε σταματήσει τη Θεία Λειτουργία διότι μία 74χρονη γυναίκα φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό. «Δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου», είπε ο ιεράς στην 74χρονη και της ζήτησε να αποχωρήσει.

Ο πατήρ που δημιούργησε το συγκεκριμένο επεισόδιο, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, τόνισε ότι κορωνοϊός είναι ένα ψέμα και ότι «κάποιοι από αυτούς που πέθαναν στην Ελλάδα από κορωνοϊό πληρώθηκαν για να πουν ότι πέθαναν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταμάτησε τη Θεία Λειτουργία επειδή η πιστή φορούσε μάσκα!

Ιερέας που διέκοψε τη λειτουργία: Παγκόσμια συνωμοσία ο κορωνοϊός

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top