«Αν γίνει απόλυση σε επιχείρηση που κλείσαμε, είναι άκυρη, ως μη γενόμενη». Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτοντας πως δεν θέλει να δημιουργηθεί κουλτούρα μη πληρωμής. Τα χρέη πρέπει να πληρώνονται, είπε, αλλά όταν τελειώσει η κρίση.

Ειδικότερα μιλώντας στον Σκάι ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και άλλα μέτρα θεραπείας των οικονομικών προβλημάτων που δημιουργεί η κρίση, όσο το φαινόμενο προχωράει. Υπενθύμισε ότι οι εργαζόμενοι όσων επιχειρήσεων έκλεισαν θα πάρουν έκτακτο επίδομα 800 ευρώ  για το διάστημα από 15/3/2020 – 30/4/2020 και θα καταβληθεί στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου. Και πρόσθεσε: «Αν γίνει απόλυση σε επιχείρηση που κλείσαμε, είναι άκυρη, ως μη γενόμενη».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διεμήνυσε ότι όλα τα ευεργετικά μέτρα για τις επιχειρήσεις έχουν ως αναγκαία αίρεση να μη μειωθούν οι θέσεις εργασίας. «Είναι πιο επιζήμιο για τις επιχειρήσεις να απολύσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο υπουργός επανέλαβε ότι όσο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού δε θα γίνονται τηλεφωνικές οχλήσεις σε πολίτες από εισπρακτικές εταιρείες. Διευκρίνισε πάντως ότι εάν υπάρχει διαδικασία ρύθμισης που είναι σε εξέλιξη, θα γίνονται τα απαραίτητα τηλεφωνήματα. «Ρυθμίσεις, κούρεμα, θέλουμε» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ