Κωτσιόπουλος-Θεσσαλονίκη: Αν χρειαστεί, περιστατικά covid και στον ιδιωτικό τομέα (VIDEO)

Κωτσιόπουλος-Θεσσαλονίκη: Αν χρειαστεί, περιστατικά covid και στον ιδιωτικό τομέα (VIDEO)

Για την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με την πληρότητα να ξεπερνά το 90% σε ΜΕΘ covid, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας υπηρεσιών υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά στην εκπομπή «Γεγονότα στις 8.30» της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 και την δημοσιογράφο Βίκυ Δήμου, είπε πως «η πίεση που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουμε μετατρέψει τα νοσοκομεία μας σε νοσοκομεία μιας νόσου, προσπαθούμε να διαχειριστούμε και τους ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα. Διατηρούμε έναν μεγάλο αριθμό ΜΕΘ για όλους τους ασθενείς».

Για τον σχεδιασμό, τόνισε πως ανοίγουν επιπλέον κλίνες ΜΕΘ και συγκεκριμένα εννέα στο νοσοκομείο Παπανικολάου, οι οποίες θα ενισχυθούν με γιατρούς και νοσηλευτές από την Αθήνα. ‘Αν χρειαστεί θα μετατρέψουμε απλές ΜΕΘ σε covid, στέλνοντας περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα’.

Για τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε υγειονομικό προσωπικό, ανέφερε πως υπάρχει πρόβλημα στο να βρίσκουμε εξειδικευμένους γιατρούς ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα, όπως αναισθησιολόγους και εντατικολόγους, ειδικότητες δυσεύρετες για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. ‘Θα έρθει προσωπικό για να ενισχύσει τη Θεσσαλονίκη για όσο χρειαστεί. Θα ενισχύσουμε με επιπλέον κίνητρα τις αιτήσεις προσωπικού, λόγω των αναστολών, όπως μια μακροπρόθεσμη σύμβαση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας’.

Για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των παιδιατρικών κλινικών, με δεδομένο ότι ένα στα τρία κρούσματα είναι κάτω των 17 ετών, είπε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία στη Θεσσαλονίκη, ώστε να επισκεφθεί τις Παιδιατρικές Κλινικές που θα φιλοξενήσουν παιδιά με covid και ‘περιμένουμε τις αναφορές τους για να δούμε την ετοιμότητα τους’.

*ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλεύρης: Περιμένουμε το επόμενο κύμα – Περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top