Κραυγή απόγνωσης από τους 13 Έλληνες νταλικέρηδες

Κραυγή απόγνωσης από τους 13 Έλληνες νταλικέρηδες

Σε απόγνωση είναι οι 13 Έλληνες οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι παραμένουν για 15η μέρα σήμερα, εγκλωβισμένοι μέσα στις νταλίκες τους, στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ. Ζητούν να δοθεί άμεσα λύση, καθώς πλέον οι αντοχές τους έχουν εξαντληθεί.

Η κόπωση και η αγωνία έχουν χτυπήσει «κόκκινο», ενώ όπως σημειώνουν στο GRTimes.gr τα έξοδα «τρέχουν» και οι οικογένειές τους ανησυχούν για τους ανθρώπους τους οι οποίοι βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά τους.

Οι αναρτήσεις του κ. Κώστα Αντωνίου στο twitter αποτυπώνουν σε ένα βαθμό την κατάσταση στην οποία βρίσκονται ο ίδιος και οι 12 συνάδελφοί του, καθώς οι ελπίδες τους να δοθεί λύση μέσα στο σαββατοκύριακο εξανεμίστηκαν. «Περιμέναμε με αγωνία και συγκρατημένη αισιοδοξία ότι αύριο Κυριακή θα περνάν οι οδηγοί τα αυτοκίνητα μας για Ελλάδα κι εμείς θα πετούσαμε απ’ το Ερμπίλ. Μας το άλλαξαν πάλι. Πάλι κενό. S. O. S τίθεται θέμα επιβίωσης μας πλέον.Κάντε κάτι επιτέλους Έλληνες πολίτες είμαστε σε κίνδυνο», σημειώνει στην ανάρτησή του και ζητά την παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών. «Πάρα τις άοκνες προσπάθειες της ΟΦΑΕ για τον επαναπατρισμό μας οι Τούρκοι απέτρεψαν τον ερχομό των οδηγών για την παραλαβή των φορτηγών μας απ τα σύνορα του Ιράκ. Ο εμπαιγμός των Τούρκων είναι πλέον του δέοντος αποδεδειγμένος και παρακαλώ τον κύριο Δένδια να ενεργήσει περαιτέρω», προσθέτει ο κ. Αντωνίου.

 

Υπενθυμίζεται ότι η  Τουρκία έχει απαγορεύσει τη διέλευση των 13 οδηγών από τα σύνορά της από τις 29 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού, ενώ τις τελευταίες μέρες καταβάλλονται προσπάθειες από την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) ώστε να βρεθεί λύση.

Όπως είπε πριν από λίγο στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης, «έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και είμαστε σε αναμονή προκειμένου να δοθεί το ”πράσινο φως” από τη γειτονική χώρα ώστε να μεταβούν στα σύνορα -επί του τουρκικού εδάφους- άλλοι Έλληνες οδηγοί οι οποίοι θα παραλάβουν τα οχήματα, αφού προηγουμένως αυτά απολυμανθούν. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Κενανίδης, οι Τούρκοι -με παρέμβαση της αντίστοιχης τουρκικής ομοσπονδίας- θα επιτρέψουν μόνο στα ελληνικά οχήματα να περάσουν στην Τουρκία, ενώ θα παραμείνουν στα σύνορα φορτηγά από Λίβανο, Βουλγαρία και Μολδαβία».

Σύμφωνα με το σχέδιο το οποίο συμφωνήθηκε με την Τουρκία, ένας ή δύο Τούρκοι οδηγοί θα περάσουν μία-μία τις ελληνικές νταλίκες στο τουρκικό έδαφος, αφού προηγουμένως αυτές καθαριστούν και απολυμανθούν. Στη συνέχεια θα τις παραλάβουν οι οδηγοί -οι οποίοι θα μεταβούν εκεί και για τους οποίους έχουν σταλεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα- για να τις οδηγήσουν στην Ελλάδα.

«Θέλω να πιστεύω πως Τρίτη με Τετάρτη το πρόβλημα θα έχει λυθεί», είπε ο κ. Κενανίδης σημειώνοντας μάλιστα πως ήταν δύσκολο να βρεθούν οδηγοί πρόθυμοι να μεταβούν στα τουρκο-ιρακινά σύνορα υπό τις παρούσες συνθήκες.

Στη συνέχεια οι Έλληνες οδηγοί οι οποίοι είναι τώρα εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ιράκ- Τουρκίας θα ταξιδέψουν αεροπορικώς από το Ιράκ στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι οι εγκλωβισμένοι νταλικέρηδες είναι πλέον διατεθειμένοι να αφήσουν ακόμη και τα οχήματά τους στα σύνορα και να επαναπατριστούν αεροπορικώς από το Ιράκ «Εδώ που φτάσαμε πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας κάποιος υπεύθυνα να δρομολογήσουμε και αυτό», δήλωσε στο GRTimes.gr ο κ. Αντωνίου εμφανώς απελπισμένος και απογοητευμένος.

Διαβάστε επίσης:

«Όμηροι» της Τουρκίας 13 Έλληνες νταλικιέρηδες! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Έκκληση μάνας νταλικέρη: Φέρτε πίσω τα παιδιά μας!

Παράθυρο ελπίδας για τους 13 εγκλωβισμένους στην Τουρκία νταλικέρηδες (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ