Κρουαζιέρα: Στη Θεσσαλονίκη θα «κοιμηθεί» απόψε το κρουαζιερόπλοιο Silver Moon

Κρουαζιέρα: Στη Θεσσαλονίκη θα «κοιμηθεί» απόψε το κρουαζιερόπλοιο Silver Moon

Οδεύοντας πλέον προς το τέλος της φετινής σεζόν για την κρουαζιέρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η σημερινή προσέγγιση του Silver Moon – 67η – έχει και την ιδιαιτερότητα της διανυκτέρευσής του στην πόλη.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης αναμένεται να φτάσει σήμερα, μεσημεριανές ώρες, το κρουαζιερόπλοιο Silver Moon της εταιρίας Silver Sea Cruises, προερχόμενο από το Κουσάντασι στα τουρκικά παράλια.

Το κρουαζιερόπλοιο εκτελεί 11ήμερη κρουαζιέρα και σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr ταξιδεύει με 300 επιβάτες και 415 άτομα πλήρωμα.

Ξεκίνησε την κρουαζιέρα του από τον Πειραιά την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, συνέχισε στο Κουσάντασι στα παράλια της Μικρά Ασίας και σήμερα (Παρασκευή 1/12) θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα θα διανυκτερεύσει στο λιμάνι και θα δώσει την ευκαιρία στους επιβάτες του να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη, να συμμετέχουν σε εκδρομές (ημερήσιες και νυχτερινές) και την επομένη (Σάββατο 2/12) θα αναχωρήσει το απόγευμα με προορισμό του το Ηράκλειο της Κρήτης.

Αμερικανοί, Καναδοί, Βρετανοί τουρίστες

Στην 11ήμερη κρουαζιέρα που πραγματοποιεί το κρουαζιερόπλοιο Silver Moon, και εκτελεί τη συγκεκριμένη κρουαζιέρα, ταξιδεύουν 300 επιβάτες, εκ των οποίων οι 183 είναι Αμερικανοί, 20 Καναδοί, 50 Βρετανοί, 25 Αυστραλοί, καθώς και άλλες εθνικότητες.

Κατά την παραμονή τους οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε έξι συνολικά εκδρομές (δυο την πρώτη μέρα της άφιξής τους περιλαμβάνοντας τα «highlights», αλλά και νυχτερινό tour, καθώς και 4 εκδρομές την επόμενη μέρα σε Βεργίνα, Δίον, στα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου και «highlights»).

Στις 3 Δεκεμβρίου το Silver Moon θα ταξιδεύει μεσοπέλαγα, ενώ στο Ηράκλειο θα δέσει στις 4/12. Επόμενοι σταθμοί η Ρόδος, η Αττάλεια, η Σούδα στα Χανιά, το Ναύπλιο με επιστροφή στον Πειραιά στις 10/12.

68 για φέτος οι κρουαζιέρες

Η τελευταία, για φέτος, άφιξη κρουαζιερόπλοιου, θα είναι του Viking Aphrodite της εταιρίας κρουαζιέρας Viking. Η 68η κρουαζιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 15 Δεκεμβρίου, με προηγούμενο λιμάνι της τον Βόλο και επόμενο σταθμό το Κουσάντασι στα τουρκικά παράλια.

80 προσεγγίσεις για το 2024

Σ’ ότι αφορά την επόμενη σεζόν, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό της ΟΛΘ ΑΕ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένονται 80 κρουαζιερόπλοια.

Όπως έχει ήδη γράψει το GRTimes.gr, η έναρξη των αφίξεων θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου με το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity της εταιρίας Celebrity Cruises, η οποία αποτελεί μέλος της θυγατρικής του κορυφαίου Ομίλου στην κρουαζιέρα Royal Caribbean Group.

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, μήκους 294 μ., πλάτους 32 μ., και βάθους 8 μ., το οποίο διαθέτει 12 καταστρώματα και έχει χωρητικότητα 2.170 επιβατών θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη και θα αναχωρήσει την επομένη (4/2/2024) για το Κουσάντασι. Στο ίδιο μοτίβο θα είναι και οι επόμενες τρεις αφίξεις, με το ίδιο κρουαζιερόπλοιο, διανυκτέρευση και αναχώρηση την επομένη.

*Φωτογραφία αρχείου από την προηγούμενη άφιξη του Silver Moon στη Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστούμε τη ναυτιλιακή εταιρία Cosmatos Shipping Services για την παραχώρηση των φωτογραφιών και για τη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη Θεσσαλονίκη το κρουαζιερόπλοιο Silver Moon

Χριστούγεννα: Γεμάτοι οι ελληνικοί προορισμοί για τις γιορτές – Πληρότητες στο 90% και τιμές από 65 €

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top