Κυριζίδης για “ξήλωμα” τέντας: Δεν μπορεί κανένας από το Κολωνάκι να αποφασίζει για τη νέα Παραλία (VIDEO)

Κυριζίδης για “ξήλωμα” τέντας: Δεν μπορεί κανένας από το Κολωνάκι να αποφασίζει για τη νέα Παραλία (VIDEO)

“Δυστυχώς το ζήσαμε και αυτό. Με ενέργειες της ΕΤΑΔ μισθώθηκε ο χώρος και τοποθετήθηκε αυτό το έκτρωμα”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου στις εργασίες απομάκρυνσης που είναι σε εξέλιξη για την τέντα που τοποθετήθηκε στον “Κήπο τον εποχών “στη Νέα Παραλία και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως εξήγησε, η τοποθέτηση της γιγαντιαίας τέντας 500 τ.μ. έγινε το Σαββατοκύριακο, παράλληλα με τον Μαραθώνιο που υπήρχαν και άλλες κατασκευές στη Νέα Παραλία.

“Μόλις αντιληφθήκαμε πραγματικά τι έχει γίνει, υπήρξε μια άμεση και οργισμένη αντίδραση του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα και ταυτόχρονα ότι ορίζει ο νόμος. Σήμα διακοπής από την πολεοδομία Θεσσαλονίκης, ανάκληση της άδειας μικρής κλίμακος και σήμα για το ξήλωμα της κατασκευής και την επαναφορά της προτέρας κατάστασης”, τόνισε.

“Αυτό που έχει σημασία”, συνέχισε ο αντιδήμαρχος, “δεν είναι μόνο το ξήλωμα της κατασκευής αλλά το να γίνει κατανοητό σε κάθε φορέα, ακόμα και αν είναι κρατικός, σε όλη την επικράτεια, ότι αντίστοιχες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στον δήμο Θεσσαλονίκης”, συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε δε, ότι “δεν μπορεί κανένας από το Κολωνάκι ή οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος, να αποφασίζει ότι στη νέα Παραλία, που τη στολίζουμε και τη φροντίζουμε όπως της αρμόζει, να φέρνει τέτοιες κατασκευές οι οποίες θυμίζουν λαϊκό πανηγύρι της δεκαετίας του 80′”.

“Στάλθηκε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τέτοιες συμπεριφορές δε μπορούν να γίνουν ανεκτές”, είπε ακόμη χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό κ. Ζέρβας απευθύνθηκε με επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Στέφανο Βλαστό, καλώντας την εταιρεία να αναθεωρήσει τη στάση της.

Όλες οι διαδικασίες έτρεξαν ταχύτατα, με την πολεοδομία να κρίνει την κατασκευή παράνομη και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να στέλνει τελεσίγραφο ότι η τέντα αυτή θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη νέα παραλία εδώ και τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Απομακρύνεται η τέντα από τη Νέα Παραλία, μετά τις έντονες αντιδράσεις (VIDEO)

Τι λέει η ΕΤΑΔ Α.Ε. για το θέμα της τέντας στη Νέα Παραλία

Ζέρβας για τέντα στη Νέα Παραλία: Παράνομη η κατασκευή-Νομικά αν δεν αποσυρθεί άμεσα (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top