Λ. Αλεξανδρίδης: «Έτσι θα αλλάξουμε την καθημερινότητα των δημοτών του Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου»

Λ. Αλεξανδρίδης: «Έτσι θα αλλάξουμε την καθημερινότητα των δημοτών του Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου»

«Ο Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, ο δεύτερος μεγαλύτερος στη Βόρεια Ελλάδα και πιο νεανικός στη χώρα μας, πρέπει να πάψει να είναι ουραγός και να γίνει, επιτέλους, ένας Δήμος Πρωταγωνιστής», τονίζει στο GRTimes ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής» επισημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο και ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, όλες οι ενέργειες και τα έργα που θα αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών στο μεγαλύτερο Δήμο της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Φωτεινός Δήμος με έξυπνες λύσεις»

«Ο Δήμος μας είναι, δυστυχώς, ένας σκοτεινός Δήμος, καθώς σε πολλά σημεία υπάρχει ελλιπής φωτισμός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», σημειώνει ο κ. Αλεξανδρίδης, τονίζοντας την ανάγκη να γίνει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου ένας «φωτεινός δήμος».

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν σκοτεινά σημεία ή δρόμοι στους οποίους αλλάζει ο φωτισμός ανά μερικά μέτρα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια πεζών και οδηγών. Θα πρέπει ο ηλεκτροφωτισμός να είναι ενιαίος και επαρκής, με τη χρήση βιώσιμων και έξυπνων συστημάτων νέας γενιάς. Αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία led, με τηλεδιαχείριση και σύγχρονη επικοινωνία των οδοφωτιστικών, μπορούμε να πετύχουμε ενεργειακή αναβάθμιση κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, επιτυγχάνοντας παράλληλα σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και κατ’ επέκταση δημοτικών τελών», εξηγεί ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Βάρος στην καθαριότητα και την ανακύκλωση

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής» κάνει ειδική μνεία στο ζήτημα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος θα πρέπει να περάσει σε μία νέα εποχή, σεβόμενος τους δημότες και το περιβάλλον.

«Ντρέπομαι σε αυτή την εποχή να υπάρχουν στον τόπο μας κάδοι που μυρίζουν και που είναι σε άθλια κατάσταση. Είναι επιτακτική ανάγκη να περάσουμε στη νέα εποχή, υιοθετώντας σύγχρονες λύσεις, φιλικές προς το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας», τονίζει ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε σύγχρονες μεθόδους αποκομιδής απορριμμάτων, τοποθετώντας βυθιζόμενους κάδους συμπίεσης, οι οποίοι αποτελούν μία οικονομική, οικολογική και ενεργειακή λύση για έναν μεγάλο δήμο όπως ο δικός μας. Η χρήση των συγκεκριμένων κάδων μειώνει σημαντικά τη συχνότητα συγκομιδής των απορριμμάτων, κάνοντας πιο εύρυθμη τη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας, μειώνοντας τους ρύπους και ενισχύοντας την ανακύκλωση», εξηγεί ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου και προσθέτει:

«Είναι σημαντικό να ρίξουμε το βάρος στην ανακύκλωση. Είμαστε ένας δήμος που έχει χώρους και θα μπορούσε και από μόνος του να ανακυκλώνει, επενδύοντας στην κυκλική οικονομία, ελαφρύνοντας το κόστος και το οικονομικό βάρος που πέφτει στις πλάτες των δημοτών».

Σύγχρονοι δρόμοι και έξυνες διαβάσεις

Ερωτηθείς για την κατάσταση στους δρόμους του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, ο κ. Αλεξανδρίδης σχολιάζει με νόημα: «Αναρωτιέμαι πώς μπορεί ένας δήμαρχος να είναι ήσυχος, όταν η πόλη μας έχει περισσότερες λακκούβες και μπαλώματα, παρά διαβάσεις για αμαξίδια και συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα…».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «αυτό που αρμόζει στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας, είναι να έχει σύγχρονους δρόμους, φιλικούς προς τον πολίτη, εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη προσβασιμότητα για όλους. Λύση δεν είναι να γεμίζουμε τους δρόμους μας με μπαλώματα, αλλά το να κάνουμε ασφαλτοστρώσεις όπου και όταν απαιτείται –και όχι μόνο λίγους μήνες πριν τις εκλογές- τοποθετώντας έξυπνες διαβάσεις για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες, καθώς και έξυπνους σηματοδότες, με μέτρηση χρόνου. Μόνο έτσι θα πετύχουμε να αλλάξουμε τον τόπο μας και να τον μετατρέψουμε σε έναν Δήμο Πρωταγωνιστή, αντάξιο των προσδοκιών και των απαιτήσεων των συμπολιτών μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top