Λαϊκές Αγορές: Τι αποφασίστηκε για το επικείμενο νομοσχέδιο στη συνάντηση με Άδ. Γεωργιάδη

Λαϊκές Αγορές: Τι αποφασίστηκε για το επικείμενο νομοσχέδιο στη συνάντηση με Άδ. Γεωργιάδη

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Για την επόμενη εβδομάδα ορίστηκε το επόμενο κρίσιμο ραντεβού των εκπροσώπων των πωλητών λαϊκών αγορών, με την κυβέρνηση, με σκοπό να αμβλυνθούν οι διαφορές που δημιουργούνται από το επικείμενο σχέδιο νόμου για τη λειτουργία του θεσμού. Τι δήλωσαν στο GRtimes οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θράκης & Θεσσαλίας, Άγγελος Δερετζής και της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης, Βασίλης Μακρίδης.

Στη σύσταση επιτροπής υπό τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη, που θα εξετάσει τα “ανοιχτά” ζητήματα που προκύπτουν από το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, κατέληξαν κατά τη συνάντηση τους σήμερα, οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των πωλητών, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θράκης & Θεσσαλίας, Άγγελος Δερετζής, ο κ. Γεωργιάδης άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους του κλάδου και πήρε στα χέρια του τις προτάσεις που κατέθεσαν. “Θα έρθουμε στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα και θα συζητήσουμε στην επιτροπή αυτή τα θέματα που μας “χωρίζουν”, μήπως βρούμε κάποια λύση”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δερετζής, επισημαίνοντας πως οι Ομοσπονδίες είχαν στο πλευρό τους την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, που ήταν παρούσα στη συνάντηση και κατέθεσε επίσημη πρόταση, στηρίζοντας τα αιτήματα τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης, Βασίλης Μακρίδης, δήλωσε στο GRTimes.gr πως από τη σημερινή εξέλιξη προκύπτουν μέχρι στιγμής θετικά συμπεράσματα.

“Οι συναντήσεις και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Το θετικό είναι ότι μας άκουσε και το ακόμη πιο θετικό για εμένα, δεν είναι ότι κερδίσαμε κάτι σήμερα, αλλά ότι μέχρι να πάει το νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα συσταθεί επιτροπή στην οποία θα συμμετέχω και εγώ και ο κ. Δερετζής, έτσι ώστε να αμβλύνουμε τις διαφορές. Θα συζητήσουμε δηλαδή τι θα αλλάξει και τι δεν θα περάσει”, επισήμανε ο κ. Μακρίδης.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, οι Ομοσπονδίες κατέθεσαν εγγράφως τα αιτήματα τους σε σχέση με το νομοσχέδιο, με τα πιο ουσιαστικά να αφορούν:

  • Στο θέμα των διοικήσεων των λαϊκών που επιχειρείται να γίνουν Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου
  • Στο δικαίωμα των παραγωγών να μπορούν να βγάζουν ανά πάσα στιγμή άδειες για τις λαϊκές
  • Και στην κατάργηση της φορολογικής ενημερότητας για την ανανέωση αδειών κ.α.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top