Λαμία: Έφτασαν τα 80 τα κρούσματα στους νεοσύλλεκτους του ΚΕΥΠ

Λαμία: Έφτασαν τα 80 τα κρούσματα στους νεοσύλλεκτους του ΚΕΥΠ

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων σε νεοσύλλεκτους στο ΚΕΥΠ Λαμίας.

Σύμφωνα με το «LamiaReport.gr», από τα 57 κρούσματα που είχαν βρεθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, ο αριθμός αυτός έφτασε τα 80, κάτι που ανησύχησε και τους γονείς των νεοσύλλεκτων οπλιτών.

Σύμφωνα με σχετική οδηγία από το ΓΕΕΘΑ ότι οι στρατεύσιμοι που ανιχνεύονται μετά την κατάταξη τους θετικοί, παραμένουν κανονικά σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους εντός του στρατοπέδου. Αντίθετα στο 2ο κύμα σε περίπτωση που οι νεοσύλλεκτοι βρισκόντουσαν θετικοί και είχαν φτάσει στα ΣΥΠΟ συνοδευόμενοι από κάποιον συγγενή, επέστρεφαν στο σπίτι τους μέχρι να ξεπεράσουν τη νόσο.

Στην προκειμένη περίπτωση οι νεοσύλλεκτοι που νόσησαν, βρίσκονται σε ξεχωριστό κτήριο, με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να έχουν ήπια ή και καθόλου συμπτώματα. Ωστόσο την Κυριακή, έγιναν πέντε διακομιδές νεαρών Οπλιτών στο Νοσοκομείο Λαμίας για εξετάσεις, χωρίς να χρειαστεί να παραμείνουν για νοσηλεία. Οι πληροφορίες πάντως θέλουν ότι υπάρχει η πιθανότητα διακομιδής δύο εξ αυτών στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Χωρίς να έχουν γίνει γνωστά πολλά στοιχεία, ανάλογη εικόνα φέρεται να παρουσιάζουν κι άλλα ΣΥΠΟ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων αυτό οφείλεται αφενός στο πιο μολυσματικό στέλεχος του ιού που έχει επικρατήσει και μολύνει ακόμη και νέα άτομα, αφετέρου στη χαλάρωση τήρησης των μέτρων το τελευταίο διάστημα ειδικά από τη νεολαία.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ