Λεοντιάδης για αυξήσεις στα ταξί: Αντέξαμε χωρίς αναπροσαρμογή τιμολογίων από το 2008

Λεοντιάδης για αυξήσεις στα ταξί: Αντέξαμε χωρίς αναπροσαρμογή τιμολογίων από το 2008

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Στο νέο ενιαίο τιμολόγιο που θεσπίζεται για τα κόμιστρα των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης Αυτοκινήτων αναφέρθηκε εκτενώς μιλώντας στο GRTimes, o πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης.

«Θεωρώ ότι μετά από 14 χρόνια επιβαλλόταν να γίνει μια αύξηση στα κόμιστρα. Στα ταξί είχε να γίνει αναπροσαρμογή τιμολογίου από το 2008. Αντέξαμε δηλαδή να εργαζόμαστε με τα ίδια χρήματα, έχοντας βιώσει μια οικονομική κρίση, έχοντας περάσει άλλη μια διετία πανδημίας και τώρα με τον πόλεμο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λεοντιάδης.

Αναφορικά με το αν υπάρχει ικανοποίηση στους οδηγούς ταξί για τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης, σημείωσε στο GRTimes ότι «είμαστε ικανοποιημένοι, υπό την έννοια ότι θα μπορέσουμε να καλύψουμε ένα μέρος των εξόδων που έχει σήμερα το ταξί. Ξέρετε, δεν έχει αυξηθεί μόνο το καύσιμο. Έχουν αυξηθεί και τα ανταλλακτικά, τα φίλτρα, τα λάδια καθώς και η καθημερινότητα της προσωπικής μας ζωής».

Δεν θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στον επιβάτη-Το φθηνότερο ταξί σ’ ολόκληρη την Ευρώπη

«Εξάλλου» σημείωσε ο κ. Λεοντιάδης στο GRTimes «η αύξηση στα κόμιστρα δεν είναι τόσο μεγάλη. Είναι μια αύξηση με πολύ μικρή διαφορά για τον πελάτη ανά δρομολόγιο. Μια αύξηση που δεν θα επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό αυτούς που χρησιμοποιούν ταξί και που θα αφομοιωθεί πάρα πολύ γρήγορα».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο κόσμος μετά τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, εξακολουθεί να επιλέγει το ταξί για μετακινήσεις εντός του αστικού ιστού, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», υπογράμμισε πως «ο κόσμος έχει δείξει εδώ και χρόνια ότι προτιμά το ταξί. Είναι εξάλλου από τα φθηνότερα σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον έχουμε αναβαθμίσει τις υπηρεσίες μας, έχουμε βελτιώσει τα αυτοκίνητά μας και το ταξί εδώ και χρόνια, είναι από τα ασφαλέστερα Μέσα Μεταφοράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top