Λέσβος: Αισιοδοξία για μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Λέσβος: Αισιοδοξία για μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Την αισιοδοξία του ότι με το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ο ρυθμός μείωσης των κρουσμάτων θα έχει φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, προκειμένου το νησί της Λέσβου να βγει από το “κόκκινο” εξέφρασε ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κυτέλης, μιλώντας στο GRTimes.gr.

Αγωνία επικρατεί στη Λέσβο για την πορεία εμφάνισης των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπου το ιικό φορτίο ήταν αυξημένο τις τελευταίες ημέρες. Στα μέσα Ιανουαρίου, τα ενεργά κρούσματα στο νησί ήταν πάνω από 100, ενώ τις τελευταίες ημέρες είχαν μειωθεί σημαντικά, όχι όμως σε σημείο που να δικαιολογούν εφησυχασμό.

Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη Παρασκευή είχαν ανακοινωθεί 5 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα, το Σάββατο 13 και χθες μόλις ένα. Το νησί από τις 13 Ιανουαρίου βρισκόταν σε καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και την Παρασκευή, με την επαναφορά του υγειονομικού χάρτη σε περιοχές επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου, παρέμεινε στις “κόκκινες” ζώνες, με την ελπίδα όλων, τα μέτρα που θα ισχύσουν έως τις 8 Φεβρουαρίου να είναι και τα τελευταία.

“Φαίνεται να είναι σε ύφεση η κατάσταση. Ευελπιστούμε να πάει έτσι όλη την εβδομάδα, μήπως βγούμε από το κόκκινο” δήλωσε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κυτέλης, προσθέτοντας πως κλιμάκια του ΕΟΔΥ κάνουν μαζικά τεστ σε όλους τους χώρους και πως η Πολιτική Προστασία του δήμου είναι σε διαρκή επιφυλακή για την εφαρμογή των μέτρων.

Ανέφερε ακόμη πως μεταξύ των στελεχών του δήμου, υπήρξαν μόλις 2-3 κρούσματα τα οποία είχαν απομονωθεί εγκαίρως, χωρίς να έχει δημιουργηθεί περεταίρω πρόβλημα στις υπηρεσίες του δήμου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ