LifeASTI: Με «υπογραφή» ερευνητών του ΑΠΘ, καινοτόμος εφαρμογή για την Αστική Θερμική Νησίδα

LifeASTI: Με «υπογραφή» ερευνητών του ΑΠΘ, καινοτόμος εφαρμογή για την Αστική Θερμική Νησίδα
Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Με την κλιματική αλλαγή να κάνει όλο και πιο έντονη, όλο και πιο καταστροφική την παρουσία της, επηρεάζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό το επίπεδο διαβίωσης και την ασφάλεια των πολιτών, ήταν μονόδρομος η εξέλιξη της μετεωρολογίας, επιστήμη που «εξοπλίζεται» με νέα, σύγχρονα και εξειδικευμένα εργαλεία. Ένα από αυτά, είναι η πλατφόρμα lifeASTI, που αναπτύσσεται στο πλαίσιο ερευνητικού έργου, στο ΑΠΘ.

Ένα από τα φαινόμενα που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, είναι και αυτό της Αστικής Θερμικής Νησίδας (ΑΘΝ), κατά το οποίο η θερμοκρασία στα αστικά και τα ημιαστικά περιβάλλοντα, είναι μεγαλύτερη από αυτή στα προάστια ή στις αγροτικές περιοχές, γεγονός που συμβάλει και στην αύξηση της δυσφορίας που αισθάνονται οι πολίτες, επηρεάζοντας αρνητικά την υγεία τους.

Αν συνυπολογιστεί πως η ΑΘΝ επιφέρει πολύ πιο έντονες επιπτώσεις στη διάρκεια των επεισοδίων καύσωνα, καθίσταται προφανές πως πρέπει να προστατευτεί και να ενημερωθεί καλύτερα ο αστικός πληθυσμός, ενώ οι εκάστοτε αρχές, με βάση τα ειδικά κλιματικά δεδομένα της κάθε περιοχής, πρέπει να λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα.

Αυτό είναι και το γενικό πλαίσιο στο οποίο κινείται το  έργο lifeASTI, η υλοποίηση του οποίου περιλαμβάνει μια εξαιρετικά χρήσιμη και καινοτόμο εφαρμογή, (και σε IOS) που έχει ήδη τεθεί στην υπηρεσία των πολιτών και των αρχών, προσφέροντας πολύτιμες μετεωρολογικές πληροφορίες.

«Ψυχή» του ερευνητικού προγράμματος, είναι η Δάφνη Παρλιάρη, υποψήφια διδακτόρισσα και ερευνήτρια στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του ΑΠΘ. Όπως αναφέρει στο GRTimes, το lifeASTI, είναι στην κατεύθυνση να συνδέσει επιστημονικά, προϊόντα και υπηρεσίες με μια άμεση εφαρμογή που να απευθύνεται και σε απλούς πολίτες, αλλά και σε φορείς της αυτοδιοίκησης ή της κεντρικής διοίκησης που θέλουν να προστατέψουν τους αστικούς πληθυσμούς και να διευκολύνουν την καθημερινότητα τους, ιδιαίτερα σε περιόδους που είναι επιβαρυμένες από άποψη θερμικής δυσφορίας και θερμοκρασίας.

Όπως εξηγεί η ίδια, μπορεί πάρα πολύ εύκολα κάποιος – αν κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του ή αν μπει στη σχετική ιστοσελίδα του έργου – να πάρει συγκεκριμένες πληροφορίες βιομετεωρολογίας και μετεωρολογικών προγνώσεων, ενώ το πρωτοποριακό που κάνει το lifeASTI, είναι ότι η πρόγνωση που παράγει έχει πολύ μεγάλη χωρική ανάλυση, στα 250 μέτρα. Αυτό με απλά λόγια, σημαίνει ότι η πρόγνωση που βγάζει ο κάθε χρήστης, είναι στοχευμένη ακριβώς στην περιοχή που θέλει. Δηλαδή, άλλη πρόγνωση βγαίνει για το πρώτο διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, άλλη για το 6ο, άλλη για το 5ο κτλ,  όπως και στη Ρώμη φυσικά, μια από τις άλλες πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια, η συγκεκριμένη εφαρμογή διαθέτει την πρόγνωση μετεωρολογικών παραμέτρων – όπως η θερμοκρασία που είναι και το πιο εύκολα κατανοητό δεδομένο – ενώ υπάρχουν και βιομετεωρολογικές παράμετροι-δείκτες όπως είναι ο δείκτης UTCI, ο καθολικός βιομετεωρολογικός δείκτης και η Apparent Temperature, η αισθητή θερμοκρασία δηλαδή,  δείκτες που συνδέουν την μετεωρολογία με το πως αισθάνεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε συγκεκριμένες συνθήκες. Εκφράζουν δηλαδή τη δυσφορία.

Στην εφαρμογή υπάρχει ένα «expert panel» που στα ελληνικά σημαίνει εξειδικευμένα εργαλεία, όπου κάποιος που έχει μια μεγαλύτερη εξοικείωση με φυσικά μεγέθη και μετεωρολογία, μπορεί να βρει και άλλα δεδομένα, όπως πχ διαγράμματα, χάρτες, πρόγνωση και σχετική υγρασία.

Στην αρχή, το project ξεκίνησε μόνο με τη Ρώμη και τη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εταίροι ήταν από τις συγκεκριμένες πόλεις, δηλώνει η κα. Παρλιάρη. «Στην πορεία εμπλέξαμε και το Ηράκλειο, ως implementation city. Από εκεί και πέρα, έχουμε ήδη προσεγγίσει και άλλους όμορους δήμους της Θεσσαλονίκης και μερικούς δήμους στη Ρώμη, οι οποίοι παρουσιάζουν σημαντική αστική θερμική νησίδα… Έχουμε ήδη μπει στη διαδικασία να επεκτείνουμε τη χρήση των εργαλείων σε άλλες παρόμοιες πόλεις που έχουν τέτοιου είδους προβλήματα», τονίζει.

«Στόχος του lifeASTI, είναι να παρέχει μια υπηρεσία στον αστικό πληθυσμό που θα τον βοηθήσει να κάνει την καθημερινότητα του πιο εύκολη το καλοκαίρι, που οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες στα αστικά κέντρα, ιδιαίτερα της Μεσογείου. Με αυτόν τον τρόπο κάποιος μπορεί να  προετοιμαστεί καλύτερα, να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και κατ` επέκταση, θα μειωθούν και οι θάνατοι αλλά και γενικά θα προστατευτεί ο ανθρώπινος οργανισμός και η αποδοτικότητα μας που πέφτει, όταν δεν μπορούμε να νιώσουμε καλά, μέσα στην πόλη» καταλήγει η κα. Παρλιάρη.

Όσο πιο ψηλές οι θερμοκρασίες, τόσο μεγαλύτερο το ρίσκο για θνησιμότητα

Για τις επιπτώσεις που έχει το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας και το ενδεχόμενο να συνδέεται με περισσότερους θανάτους στη διάρκεια του καλοκαιριού, μίλησε μεταξύ άλλων στο GRTimes.gr, ο Δημήτρης Μελάς, καθηγητής Φυσικής του Περιβάλλοντος και συντονιστής του προγράμματος lifeASTI.

Λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος, όπως είπε, δημιουργούνται τα καλοκαίρια ειδικές συνθήκες μέσα στις πόλεις, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι τους να βιώνουν τους καύσωνες πιο έντονα. Σε ερώτηση δε για το αν συνδέεται η ΑΘΝ με αυξημένους θανάτους, επισημαίνει πως δεν έχει γίνει κάποια κλινική εξέταση που να δείχνει ότι κάποιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αυτό το αίτιο, έχει γίνει όμως στατιστική ανάλυση.

«Αυτό που κάναμε, είναι να αναλύσουμε τη θνησιμότητα στις διαφορετικές πόλεις – στη συγκεκριμένη περίπτωση στη Θεσσαλονίκη – και είδαμε ότι υπάρχουν δύο μέγιστα κατά τη διάρκεια του έτους. Το πρώτο είναι τον χειμώνα και αυτό ήταν το αναμενόμενο, γιατί είναι πιο δύσκολες οι συνθήκες για τους ανθρώπους, οπότε η θνησιμότητα είναι σαφώς μεγαλύτερη. Περισσότεροι ιοί και η ψυχρή καταπόνηση βέβαια. Αυτό όμως που δεν ξέραμε και φάνηκε από την ανάλυση που κάναμε, είναι ότι κάθε χρόνο υπάρχει ένα δευτερεύον μέγιστο στους θανάτους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το οποίο συνδέεται – συσχετίζεται άμεσα με τις θερμοκρασίες. Όσο πιο ψηλές οι θερμοκρασίες, τόσο μεγαλύτερο το ρίσκο για θνησιμότητα» ανέφερε ο καθηγητής του ΑΠΘ.

Έτσι λοιπόν, στόχος του lifeASTI, όπως λέει ο κ. Μελάς, είναι να δημιουργηθούν διάφορα εργαλεία, τα οποία από τη μια θα προειδοποιούν τον πληθυσμό σε τέτοιες περιπτώσεις και από την άλλη τις αρχές, ώστε να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα.

Σχετικά με τη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας, ο καθηγητής εξηγεί ότι όποιος θέλει μπορεί να μπαίνει μέσω ίντερνετ κάθε μέρα και να παρακολουθεί την πρόγνωση για τις επόμενες τέσσερις μέρες, ενώ αντίστοιχες πληροφορίες δίνει και η εφαρμογή για τα κινητά.

Και το περασμένο καλοκαίρι το σύστημα λειτουργούσε πλήρως και παρείχε πλήρη ενημέρωση στους πολίτες, καταγράφοντας μάλιστα πολύ καλή επισκεψιμότητα, ιδιαίτερα από τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Μελά δείχνει και τη μεγάλη χρησιμότητα του έργου.

Ποιες περιοχές καλύπτει και ποια τα σχέδια του lifeASTI

Εκτός από το ΑΠΘ, στο πρόγραμμα συμμετέχει μια ομάδα από την Ιταλία που ασχολείται με την πόλη της Ρώμης, ενώ από την Ελλάδα συμμετέχει μέχρι στιγμής και το Ηράκλειο.

Όπως τονίζει ο κ. Μελάς, οι ερευνητές έχουν υποσχεθεί στην Ε.Ε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα επεκτείνουν το σύστημα ώστε να καλύπτει και άλλες πόλεις. «Είμαστε σε συζήτηση και με άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που ενδιαφέρονται και επίσης συζητάμε και με την Κύπρο και με άλλες χώρες για να επεκταθούμε».

Ο στόχος είναι να υπάρχει μια κοινή μεθοδολογία (από την τεχνογνωσία που αναπτύσσει το lifeASTI) με τοπικές προσαρμογές που είναι απαραίτητες, καθώς κάθε πόλη έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Κατά βάση η τεχνογνωσία είναι κυρίως του ΑΠΘ και αυτή θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις και μάλιστα θα μεταφερθεί και στις ομάδες της Ιταλίας έτσι ώστε αν θέλουν να κάνουν επέκταση σε άλλες πόλεις της χώρας τους, να μπορούν να την κάνουν.

Το lifeASTI ως έργο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 και κανονικά ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι αλλά έχει ήδη ζητηθεί από την Ε.Ε  μια παράταση 4-6 μηνών, καθώς λόγω του κορωνοϊού σημειώθηκαν κάποιες καθυστερήσεις σε ορισμένους τομείς. Ωστόσο η σχετική πλατφόρμα και η εφαρμογή «τρέχουν» κανονικά και είναι προσβάσιμα στους πολίτες.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το lifeASTI στη σελίδα του έργου ΕΔΩ

Κατεβάστε την εφαρμογή για android ΕΔΩ και για IOS ΕΔΩ

Ακολουθήστε το lifeASTI στα social media για να παρακολουθείτε όλα τα νέα:

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

00:0206/03

Σεισμός Ελασσόνα: Ξενοδοχείο προσφέρει δωρεάν διαμονή στους σεισμόπληκτους Κοινωνία

23:5905/03

Βέλγιο: Η κυβέρνηση θα επαναπατρίσει παιδιά μαχητών του ISIS Διεθνή

23:5005/03

ΗΠΑ: Μείωση κρουσμάτων για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο Χωρίς κατηγορία

23:4705/03

Μέρκελ σε Ερντογάν: Διάλογος στη βάση του διεθνούς δικαίου για επίλυση των διαφορών Διεθνή

23:4005/03

Πάπας Φραγκίσκος: «Ας σιγήσουν τα όπλα» Διεθνή

23:3005/03

Στη Ρόδο αύριο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου Πολιτική

23:2505/03

Κοντοζαμάνης: Οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες για το ΕΣΥ Κορωνοϊός ,Πολιτική

23:2005/03

ΗΠΑ: Επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας σε Ιαπωνία-Νότια Κορέα Διεθνή

23:1905/03

Ρότερνταμ: Ήττα και αποκλεισμός στα προημιτελικά του διπλού για Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά Αθλητισμός

23:1505/03

Άντονι Φάουτσι: Τι είπε για τα εμβόλια, τις παρενέργειες και την Ελλάδα Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:1005/03

Νέο ρεκόρ θανάτων στη Βραζιλία – Μπολσονάρου: «Σταματήστε το κλαψούρισμα» Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:0805/03

«Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου Αθλητισμός

23:0005/03

Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση μολύνσεων στη Λομβαρδία Διεθνή

22:5605/03

Κ. Παπαζάχος: Θα είναι απίθανο να μην γίνουν και άλλοι ισχυροί μετασεισμοί Κοινωνία

22:5005/03

Βρετανία: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στα εμβόλια Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4005/03

Δ. Βαρτζόπουλος: Απογοητευτικό το Νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Μετανάστευση Κόμματα ,Πολιτική

22:3505/03

Μήνυμα Γερμανίας σε Άγκυρα: «Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας» Διεθνή

22:3105/03

Ακόμη 92 δικαστές αντιτίθενται στην ανακοίνωση της ΕΔΕ για Κουφοντίνα Κοινωνία

22:3005/03

Μεταφέρεται σε άλλο νοσοκομείο για ανάρρωση ο πρίγκιπας Φίλιππος Διεθνή

22:2505/03

Σχολεία: Τι θα γίνει με τις προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις Παιδεία

22:2005/03

Σε Αίγυπτο και Κύπρο τη Δευτέρα ο Δένδιας Πολιτική

22:1505/03

Κώστας Δόξας: Το παρασκήνιο, οι καταγγελίες και η αποχώρηση από το YFSF Lifestyle

22:1005/03

Κορωνοϊός: Η Πολωνία δεν θα αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο Διεθνή

22:0505/03

Αυθαίρετα: Παράταση ενός έτους για τα δικαιολογητικά υπαγωγής στη νομοθεσία Κοινωνία

22:0005/03

Έφηβοι: Πτώση του δείκτη νοημοσύνης λόγω συχνής χρήσης κάνναβης Κοινωνία

21:5005/03

Β. Πατουλίδου για εργασίες συντήρησης: Πρώτο μέλημα η βελτίωση της ποιότητας ζωής Β.Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

21:4305/03

Μετακινήσεις για ψώνια: Τι θα αλλάξει μετά το lockdown Κοινωνία

21:4005/03

Πάτμος και Χαλκιδική στις «μυστικές» παραλίες της Ευρώπης Διεθνή ,Κοινωνία

21:3505/03

Α. Σκέρτσος: Τα περιοριστικά μέτρα αποδίδουν Ελλάδα ,Κορωνοϊός

21:3005/03

Ανακαλύφθηκε εξωπλανήτης «υπέρ-Γη» κατάλληλος για μελέτη της ατμόσφαιράς του Επιστήμη

21:2505/03

Χρ. Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία άντεξε Οικονομία ,Πολιτική

21:2005/03

Η Γιορτή της Γαλλοφωνίας στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

21:1805/03

Κύπρος: 57.926 τεστ κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:1505/03

Σεισμός στην Ελασσόνα: 520 σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα Κοινωνία

21:1005/03

Κεντρική Μακεδονία: Μείωση των θανατηφόρων τροχαίων τον περασμένο Φεβρουάριο Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

21:0505/03

Δήλωση γιατρών Κουφοντίνα: Δεν μας αφήνουν να τον δούμε, κινδυνεύει με αιφνίδιο θάνατο Κοινωνία

21:0005/03

Χαλκίδα: Ανήλικοι έκλεψαν πετρέλαιο από απορριμματοφόρο Ελλάδα

20:5005/03

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει – Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών Κορωνοϊός ,Πολιτική

20:4505/03

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των ενστόλων για το νέο μισθολόγιο Ελλάδα

20:4005/03

Άρτα: Συνελήφθη αλλοδαπός για υποθέσεις κλοπών Ελλάδα

20:3705/03

ΚΕΔΕ: Δεν έχουμε παραλάβει κανένα πόρισμα από την Επιτροπή Κοντιάδη Ελλάδα

20:3505/03

Συνελήφθη 35χρονος για επεισόδιο στην Χαριλάου μετά το τέλος του αγώνα Θεσσαλονίκη

20:3505/03

Τον Απρίλιο στο «Παπανικολάου» οι 18 κλίνες ΜΕΘ-δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Υγεία

20:3005/03

Μπον: Η ΕΕ πρέπει να είναι ενωμένη σε ό,τι αφορά τα ρωσικά και κινεζικά εμβόλια Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:2005/03

Κομισιόν: Οι μπλοκαρισμένες δόσεις της Ιταλίας παραμένουν στην AstraZeneca Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:1205/03

Ποιος είπε ότι δεν τσίκνισαν χθες οι Θεσσαλονικείς: Delivery για μεγάλες παρέες την Τσι... Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

20:1005/03

Σεμιζιέ φόρεμα: Η αγαπημένη επιλογή των γυναικών Lifestyle

20:0505/03

Β. Κοντοζαμάνης: Αρχές Απριλίου η λειτουργία του mega Εμβολιαστικού Κέντρου στο Εκθεσια... Πολιτική

20:0305/03

ΗΠΑ: Αίτημα να μείνει για άλλους δύο μήνες η Εθνοφρουρά στην Ουάσινγκτον Διεθνή

20:0005/03

Lockdown: Ενώπιον 25.000 πτωχεύσεων η Γερμανία Επιχειρήσεις ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

19:5805/03

Δέκα προσαγωγές σε συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα στην Αθήνα Κοινωνία

19:5505/03

Μ. Σχοινάς: Είναι ευκαιρία για μια νέα ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική Βουλή ,ΕΕ

19:5005/03

Αυστραλία – Εμβόλια: Απογοήτευση για την απόφαση της Ιταλίας Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:4905/03

Μαθητές και «Νόησις» γιορτάζουν την επέτειο του 1821 Κοινωνία ,Παιδεία

19:4705/03

Γιατροί Θριασίου σε Τσίπρα: Τεράστιο πρόβλημα με την κατάργηση των χειρουργείων Κόμματα ,Πολιτική ,Υγεία

19:4505/03

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πλήρωσε 16,5 εκατ. ευρώ σε 358 δικαιούχους Κοινωνία ,Οικονομία

19:4105/03

Aegean: Το πρόγραμμα «book with confidence» Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Τουρισμός

19:4005/03

Με Αναστασιάδη – Χριστοδουλίδη συναντήθηκε ο Μπορέλ Διεθνή

19:3505/03

Εκτός Eurovision η Αρμενία λόγω της πολιτικής κρίσης Διεθνή

19:3005/03

Βρετανία -Τρομοκρατία: Ανησυχίες για στρατολογήσεις εφήβων εν μέσω πανδημίας Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:2005/03

Καναδάς-Covid-19: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Johnson & Johnson Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:1205/03

Κουφοντίνας: Nα απορριφθεί η προσφυγή του εισηγείται η εισαγγελέας στο Δικ. Συμβούλιο Κοινωνία

19:1005/03

Φλώρινα: Στη φάκα 31χρονος για κατοχή ναρκωτικών Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

19:0005/03

Ημαθία: Συνελήφθησαν δύο άτομα για διαρρήξεις σε οχήματα Ελλάδα

18:5005/03

«Εγκλεισμός» του Νίκου Σκούφου Πολιτισμός

18:4905/03

Σαραφιανός: Δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές- Θα πληρωνόμαστε για κάθε ασθενή Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:4805/03

Επεισόδια στη συγκέντρωση για τον Δ. Κουφοντίνα στην Αθήνα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Κοινωνία

18:4205/03

«Μίλα τώρα» για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό Κοινωνία

18:4105/03

Νέες ανακοινώσεις Χαρδαλιά για ΚΤΕΟ και γάμους Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

18:4005/03

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης αλκοολούχου τζελ χεριών Ελλάδα

18:3605/03

Ν. Παραλία: Πορεία στο πλακόστρωτο για τον Δ. Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

18:3305/03

Στο «βαθύ κόκκινο» από αύριο Π.Ε. Φωκίδας και Δήμος Ανωγείων Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:3005/03

Κουφοντίνας: Συνεδριάζει για το δεύτερο αίτημα το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας Ελλάδα

18:2805/03

Παπαευαγγέλου: Το 60-70% των νέων κρουσμάτων οφείλεται στην βρετανική μετάλλαξη Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

18:2005/03

Λονδίνο: Η Amazon άνοιξε σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:1105/03

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

18:1005/03

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Διεθνή

18:0705/03

«Αρνητές» υγειονομικοί… τρέχουν τώρα για εμβόλιο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:0005/03

Δείτε LIVE την ενημέρωση για τον κορωνοϊό Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

17:5505/03

Θεσσαλονίκη: Τα νέα πρόσωπα της διοίκησής του ανακοίνωσε ο Κ. Ζέρβας Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

17:5505/03

Παραιτήθηκε γιατρός από το νοσοκομείο Αγ. Όλγα – Τι απαντά η διοίκηση Κορωνοϊός ,Υγεία

17:5005/03

Γαλλία-κορωνοϊός: Πιθανή χαλάρωση των μέτρων από τα μέσα Απριλίου Διεθνή ,Κορωνοϊός

17:4705/03

Χάρτης κρουσμάτων: Παραμένει στο επίκεντρο η Αττική με 1.057 Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

17:4005/03

Μανιτάκης: Το αίτημα Κουφοντίνα να επιστρέψει στον Κορυδαλλό Ελλάδα

17:3505/03

Κορωνοϊός: 2.215 κρούσματα σήμερα, 451 διασωληνωμένοι Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:3005/03

Το μπάτμιντον εντάσσεται στην ομοσπονδία του τένις με απόφαση Αυγενάκη Αθλητισμός ,Πολιτική

17:2305/03

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης επικροτεί ή αποδοκιμάζει το πλιάτσικο της κ. Νικολάου; Κόμματα ,Πολιτική

17:2005/03

Μήνυμα Κεραμέως: «Μιλήστε. Είμαστε δίπλα σας» Πολιτική

17:1005/03

Θεσ/νίκη: Την Κυριακή ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:5705/03

Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός έξω από εκκλησία λόγω… Ψυχοσάββατου (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

16:5005/03

Έλεγχοι Covid: 155 καμπάνες για μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

16:5005/03

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Στις 17 Μαρτίου η υιοθέτηση της πρότασης Διεθνή ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

16:4105/03

ΟΑΣΘ: Το Δικαστήριο απέρριψε αίτημα των εργαζομένων Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

16:4005/03

Θεσ/νίκη: Απειλές από νεαρούς σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έκανε rapid test (VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

16:3005/03

Ακάρ: Το στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη εξαιτίας της κακοκαιρίας Διεθνή

16:2605/03

Νίκη των Οινοποιών – προστασία του ΠΓΕ Μακεδονία Αγροτική Οικονομία ,Β.Ελλάδα

16:2005/03

Στοίχημα: Ο «γύρος» της Ευρώπης με τρεις στάσεις Αθλητισμός

16:1005/03

Σύγκρουση αυτοκινήτων με έναν νεκρό Κοινωνία

16:0605/03

ΟΦΑΕ: Συμβολική διαμαρτυρία 3,5 ωρών στο τελωνείο των Ευζώνων (VIDEO) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

16:0005/03

Μπιμπίλας: Βρήκα ηθοποιό ημιθανή στο σπίτι της Κοινωνία

15:5405/03

Γεωργιάδης: Έκτακτη επιδότηση 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο Πολιτική

15:5005/03

Στοίχημα: Δύο Goal/Goal με 1.73-1.80 σε Γερμανία και Ισπανία Αθλητισμός

15:4005/03

Αθωώθηκε η αναισθησιολόγος για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Κοινωνία

15:3005/03

ΠΑΟΚ: Μπαίνει στο… κάδρο ο Άρης! Αθλητισμός

15:2805/03

Εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια ο Κουφοντίνας Ελλάδα ,Σημαντικά

15:2005/03

Κούγιας: Να σταματήσει η φαρσοκωμωδία σε βάρος του Λιγνάδη Κοινωνία

15:1905/03

Ο ΣΕΒΕ «πάει» Ήπειρο με ενημερωτική εκδήλωση Ελλάδα ,Οικονομία

15:1605/03

Μετέωρα: Κλείνουν ναοί και αρχαιολογικοί χώροι λόγω των σεισμών (ΦΩΤΟ) Ειδήσεις ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

15:0005/03

Λαϊκές Αγορές: Τι αποφασίστηκε για το επικείμενο νομοσχέδιο στη συνάντηση με Άδ. Γεωργιάδη Ειδήσεις ,Ελλάδα ,Οικονομία

15:0005/03

Μητσοτάκης: Παράλληλα με τη διαχείριση της κρίσης σπάμε στερεότυπα Πολιτική

14:5305/03

Κορωνοϊός: Εισαγγελέας για κρούσματα στο «Χαρίσειο» Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

14:4005/03

Τσίπρας: Μετά το αποτυχημένο lockdown ξανά δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία Κορωνοϊός ,Πολιτική

14:3905/03

Τσαβλής: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη για την υπόθεση με τους εμβολιασμούς Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

14:3005/03

Έκτακτη επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κέρκυρα Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

14:2905/03

Δημόπουλος: «Το ημερολόγιο της Καπετάνισσας- Οι περιπέτειες του Ήπιου Θερμοκήπιου 5» (Η... Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

14:2505/03

ΟΒΣΘ προς ΠΚΜ: Πρόταση για ένα επόμενο «Διέξοδος» Οικονομία ,Περιφέρειες

14:2105/03

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η συγκινητική τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

14:2005/03

Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που «έσπρωχνε» κοκαΐνη Κοινωνία

14:1605/03

Κόπτσης: Ομάδες διαχείρισης εκφοβισμού σε όλα τα σχολεία (ΗΧΗΤΙΚΟ) Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:1005/03

Γρονθοκόπησε ντελιβερά λόγω καθυστέρησης στην παραγγελία Κοινωνία

14:0005/03

Θεσ/νίκη: Μία σύλληψη για συνάθροιση την Τσικνοπέμπτη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:5605/03

Θεσσαλονίκη: Την «ξυλοφόρτωσαν» για να της αρπάξουν την τσάντα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:4905/03

Σαρηγιάννης: «Καμπανάκι» για νέα κορύφωση τον Απρίλιο λόγω μεταλλάξεων (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:4505/03

Σταϊκούρας: Η οικονομία, αν και κλυδωνίστηκε ισχυρά, άντεξε Οικονομία

13:3205/03

ΣΒΕ: Επιδοτούμενη κατάρτιση αλουμινοκατασκευαστών Επιχειρήσεις

13:3005/03

Ιταλία: Φρένο σε 250.000 φιάλες του εμβολίου της AstraZeneca για την Αυστραλία Διεθνή ,Κορωνοϊός

13:2305/03

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις δήμοι στη Θεσσαλία Κοινωνία ,Σημαντικά

13:2105/03

Lidl: Κοντά στους σεισμόπληκτους Ελασσόνας και Τυρνάβου Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

13:1505/03

Πακέτο μέτρων 2 δισ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων Κοινωνία ,Οικονομία

13:1305/03

Μετασεισμός 4,2 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Ελασσόνας Ελλάδα

13:1105/03

Στο πλευρό των πωλητών λαϊκών αγορών, η Β. Πατουλίδου Ειδήσεις ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

13:0705/03

«Τσεκούρι» στο δώρο Πάσχα 2021 για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

13:0005/03

Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος εκλογικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Κοινωνία ,Πολιτική ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

12:4905/03

Σ. Παυλίδης: “Διπλός” ο σεισμός στην Ελασσόνα – Η φύση μας εξέπληξε Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Επιστήμη

12:4805/03

Σε ΦΕΚ η αύξηση της στρατιωτικής θητείας: Τι αλλάζει Κοινωνία ,Σημαντικά

12:4505/03

Το (Σαρλε)ρουά-ματ και η φορμαρισμένη Κάρντιφ Αθλητισμός

12:3305/03

ΝΔ: Τι απαντά ο κ. Τσίπρας στις νέες καταγγελίες του κ. Κοντονή Κοινωνία ,Πολιτική ,Σημαντικά

12:3305/03

ΕΛΣΤΑΤ: Ύφεση 8,2% το 2020- μικρότερη της αναμενόμενης Οικονομία ,Σημαντικά

12:3005/03

Παρέμβαση της προέδρου Αρείου Πάγου με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα Κοινωνία ,Σημαντικά

12:1505/03

Πελώνη: Η κυβέρνηση συντάσσεται με το Κράτος Δικαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες μειοψηφίες Πολιτική

12:1505/03

Εγνατία Οδός: Kαι η ΑΒΑΞ στο σχήμα VINCI- Mυτιληναίος Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

12:0405/03

Θεσσαλονίκη: Συνθήματα για τον Κουφοντίνα μέσα σε παρεκκλήσι (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:0005/03

Lockdown: Ποιες οι αλλαγές στο ωράριο σούπερ μάρκετ Κοινωνία ,Κορωνοϊός

11:5805/03

ΣΕΠΕΕ: Eπανέλεγχος επιλεξιμότητας σε πληττόμενες επιχειρήσεις Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

11:5005/03

Κενανίδης (ΟΦΑΕ): Απαράδεκτο το καθημερινό 12ωρο κλείσιμο των Ευζώνων (ΗΧΗΤΙΚΟ) Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

11:4505/03

Συνάντηση πρωθυπουργού με αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πολιτική

11:3905/03

Ο Μαρτσίνιακ στο ΠΑΟΚ – Άρης! Αθλητισμός

11:3205/03

Νέα δίωξη για βιασμό σε βάρος ηθοποιού Κοινωνία ,Σημαντικά

11:3005/03

Γκολ και θέαμα σε Γερμανία και Βέλγιο Αθλητισμός

11:3005/03

Στις 19 Μαρτίου το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής Πολιτική

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ