Λοιμωξιολόγοι: Αύριο η συζήτηση για πολιτιστικές δραστηριότητες

Λοιμωξιολόγοι: Αύριο η συζήτηση για πολιτιστικές δραστηριότητες

Ενόψει ανοίγματος μουσείων, θεάτρων, θερινών σινεμά και συναυλιών και με βασική προϋπόθεση τα αυστηρά μέτρα προστασίας συνεδριάζουν αύριο οι λοιμωξιολόγοι με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη – Οι πιθανές ημερομηνίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, το υπουργείο Πολιτισμού, αναμένεται να προτείνει χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι. Ολοένα και περισσότερα είναι τα βήματα που αναμένεται να γίνουν εντός του Μαΐου σχετικά με την άρση μέτρων του lockdown και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Με ορίζοντα την επανέναρξη του τουρισμού, η εν λόγω πρόταση θέλει την αρχή να γίνεται με το άνοιγμα των μουσείων πιθανότατα στις 14 Μαΐου. Τα μουσεία εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό υποστήριξης του τουρισμού καθώς μετά τις 15 Μαΐου Έλληνες και τουρίστες θα έχουν ελευθερία μετακινήσεων στην χώρα, κάτι που σημαίνει πως τα μουσεία θα αποτελέσουν πόλο έλξης για πολλούς.

Περί τις  21 Μαΐου, προτείνεται να ανοίξουν τα θερινά σινεμά. Τέλος, αναμένεται στα τέλη του μήνα,  πιθανότατα 28 Μαΐου, να ανοίξουν θέατρα αλλά και οι συναυλίες. Πάντως όποια δραστηριότητα επιτραπεί, αυτή θα προχωρήσει με αυστηρά μέτρα προστασίας όπως οι μάσκες, οι θερμομετρήσεις και τα self tests. Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή το Φεστιβάλ Αθηνών, προχωρά με κάθε επιφύλαξη στην διοργάνωση της πρώτης του εκδήλωσης για την 1η Ιουνίου, ενώ αντίστοιχα οι διοργανωτές εκδηλώσεων στον χώρο του Πολιτισμού προσανατολίζονται σε επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους στις αρχές Μαΐου.

Την ίδια ώρα, όπως είχε προβλεφθεί, την 15η Μαΐου αίρονται σταδιακά ολοένα και περισσότερα μέτρα περιορισμού έτσι ώστε εντός του Μαΐου η κοινωνία και η οικονομία να λειτουργούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ