Λουκέτο στο ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ – Οι διέξοδοι του υπ. Παιδείας στους σπουδαστές

Λουκέτο στο ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ – Οι διέξοδοι του υπ. Παιδείας στους σπουδαστές

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Μετά από συνεχόμενη λειτουργία 55 και πλέον ετών, το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΠΑΣΤΕΡ στη Θεσσαλονίκη βάζει λουκέτο, αφήνοντας στον «αέρα» περισσότερους από 600 σπουδαστές.

Οι τελευταίοι σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, θα μπορούν να επιλέξουν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε οποιοδήποτε Δημόσιο ή Ιδιωτικό ΙΕΚ της επιλογής τους, καθώς και της περιοχής προτίμησής τους, όπου λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα με την ειδικότητά τους.

Παράλληλα όπως συνεχίζει η ανακοίνωση η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, ερευνά την ουσία του θέματος και θα προβεί άμεσα στις ενέργειες που θα προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον που αποτελεί η προστασία του θεσμού της επαγγελματικής κατάρτισης.

Πως φτάσαμε στο τέλος

Κομβικό σημείο για την διακοπή λειτουργίας του ΙΕΚ μετά από 55 χρόνια λειτουργίας, έπαιξε ο πρόσφατος θάνατος του μεγαλομετόχου (με το 99% των μετοχών) και διαχειριστή του ΠΑΣΤΕΡ, Πέτρου Παπαγεωργίου, ο οποίος απεβίωσε στις 8 Ιουλίου, με τους πλησιέστερους συγγενείς και νόμιμους κληρονόμους, να μην αποδέχονται τη συνέχιση  λειτουργίας της σχολής, λόγω των μεγάλων χρεών.

«Είναι γεγονός πως αντιμετωπίζαμε πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Ειδικά πέρσι τέτοια εποχή, επειδή ήμουν και εργαζόμενος στο ΠΑΣΤΕΡ ως Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων – Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΕΦΙΕ), πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση, καθώς συστηματικά οι μισθοί των υπαλλήλων του Ινστιτούτου παρουσίαζαν σημαντικές καθυστερήσεις» αναφέρει στο GRTimes o πρόεδρος του ΣΕΦΙΕ, Δημήτρης Πετρίδης.

Πρόσθεσε δε, ότι «πρόσφατα οι εκπαιδευτικοί που εργαζόταν στο ΙΕΚ και τώρα έμειναν ξαφνικά στο δρόμο και χωρίς δουλειά, ανακάλυψαν ότι εδώ και ένα χρόνο δεν τους έχουν κολληθεί τα ένσημα και ψάχνουν τρόπο για το πώς μπορούν να τα κολλήσουν τώρα, από τη στιγμή που τα έχουν δουλέψει, ενώ το ΠΑΣΤΕΡ αφέθηκε στη μοίρα του».

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω ΙΕΚ, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους φορείς μεταλυκειακής εκπαίδευσης στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, με μεγάλη παράδοση λειτουργίας στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 1967.

Το ΙΕΚ εξειδικεύονταν στους επαγγελματικούς τομείς της Υγείας, Διατροφής και Διαιτολογίας, Γαστρονομίας, Τουρισμού, Μόδας και Ομορφιάς, Παιδαγωγικών, Αερομεταφορών, Συντήρησης Έργων Τέχνης, ΜΜΕ και Οπτικοακουστικών Μέσων, Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, Αθλητισμού, Οικονομίας και Διοίκησης, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Τεχνικών Επαγγελμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ