Μ. Παγώνη: «Η τρίτη δόση είναι οχυρό για τον οργανισμό» – Δεν υπάρχουν VIP ασθενείς (VIDEO)

Μ. Παγώνη: «Η τρίτη δόση είναι οχυρό για τον οργανισμό» – Δεν υπάρχουν VIP ασθενείς (VIDEO)

Για τη σημασία της τρίτης δόσης, τη μετάλλαξη Όμικρον αλλά και την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, για κρεβάτια ΜΕΘ που «κρατούνται» άδεια για VIP πρόσωπα, μίλησε η Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA .

«Ας μείνουμε στην τρίτη δόση που είναι η πιο βασική, τουλάχιστον αυτά λένε οι μελέτες ότι ενισχύεται ο οργανισμός με αντισώματα. Ακόμα και η Όμικρον αν δεν την πιάνει πλήρως το εμβόλιο, υπάρχει μεγάλο ποσοστό με τα εμβόλια να αντισταθούμε».

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπήρξαν θάνατοι με τη μετάλλαξη Όμικρον. Αν η μετάλλαξη αυτή θα σημάνει το τέλος της πανδημίας δεν είναι γνωστό ακόμα στους ειδικούς, με την Ματίνα Παγώνη να αναφέρει πως θα πρέπει να περιμένουμε.

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στα περιστατικά πολιτών που δεν μπορούν να μετακινηθούν για να εμβολιαστούν, με αφορμή τον εμβολιασμό ενός ηλικιωμένου 104 ετών και της 75χρονης κόρης του από τα Τρίκαλα.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προβλήματα και κινητικά, και για να βοηθηθούν θα πρέπει να πάει ομάδα να τους βοηθήσει στο σπίτι τους. Έχει ξεκινήσει να γίνεται και θα πρέπει να γίνεται με γρηγορότερους ρυθμούς».

«Οι συνάδελφοι εκεί είναι μόνοι τους. Δεν έχουν δηλαδή και ένα δεύτερο συνάδελφο να πάρουν μία γνώμη, συγκριτικά με εμάς στις μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχει ομάδα γιατρών και μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Οι γιατροί εκεί δίνουν μεγάλο αγώνα και πρέπει να το λέμε», είπε.

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως είναι θετικό ότι ο κόσμος σπεύδει να εμβολιαστεί.

«Να ξεφύγουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από αυτή την ιστορία. Δεν πρόκειται να μας χαιρετήσει ο κορωνοϊός, απλά θα τον βάλουμε στην άκρη και θα προχωρήσουμε εμείς. Η τρίτη δόση πραγματικά είναι ένα οχυρό για τον οργανισμό για να αντισταθεί σε όλες τις μεταλλάξεις», τόνισε.

«Για μένα δεν υπάρχουν VIP ασθενείς»

«Θα πω δύο κουβέντες και θα το κλείσουμε εδώ, γιατί έχουμε στενοχωρηθεί πολύ με αυτή την ιστορία. Δεν υπάρχουν για τους γιατρούς VIP στο κρεβάτι του πόνου. Κανείς δεν υπολογίζει εάν είσαι VIP, όλοι είναι ίδιοι για τον γιατρό».

«Η διαδικασία και μόνο για να μεταφερθεί σε ΜΕΘ είναι δύσκολη. Δεν υπάρχει νοσοκομειακός γιατρός που εγώ εκπροσωπώ που να έχει άδειο κρεβάτι σε ΜΕΘ και να υπάρχει αριθμός μεγάλος διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ. Να υπάρχει αυτή η ουρά διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ και να μην έχει πάρει τους ασθενείς και να μη τους βάλει σε κρεβάτι».

Οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες για να μπει σε ΜΕΘ ένας ασθενής, όπως εξήγησε.

«Δηλώνουμε στο ΕΚΑΒ και στο ΕΚΕΠΥ το κάθε τμήμα που διασωληνώνει ασθενή του. Δηλώνει αμέσως τα στοιχεία του αρρώστου και ότι χρειάζεται κρεβάτι ΜΕΘ, γιατί έχουν διασωληνωμένους. Εγώ δήλωσα τέσσερις το Σάββατο. Οι λίστες αυτές πάνε αμέσως σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα στα τμήματα ΜΕΘ ανά πάσα στιγμή. Εκεί ο γιατρός αμέσως επικοινωνεί μόλις του αδειάσει κρεβάτι με το τμήμα που έχει τους διασωληνωμένους. Ξέρετε πως έχει λυθεί το θέμα αυτό στο εξωτερικό με αυτούς που ονομάζετε VIP; Τους πάνε σε στρατιωτικά νοσοκομεία και τελείωσε η ιστορία», είπε η κ. Παγώνη και τόνισε πως για εκείνη δεν υπάρχουν VIP ασθενείς.

Πηγή: megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Κήπος των Χριστουγέννων στο Δημοτικό Πάρκο Κιλκίς

Απεργία-ΠΝΟ: Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία για 48 ώρες

Επιμένει η ΠΟΕΔΗΝ για τις VIP ΜΕΘ: Καταθέτει αναφορά στον Εισαγγελέα

Ψηφιακά από Δευτέρα οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών

Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε στο «Σωτηρία» ο Γιώργος Τράγκας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top