Μ.Σχοινάς στη γ.σ. του ΣΒΘΣΕ: Μόνιμη ασπίδα αλληλεγγύης η συμφωνία για το μεταναστευτικό στο Λουξεμβούργο

Μ.Σχοινάς στη γ.σ. του ΣΒΘΣΕ: Μόνιμη ασπίδα αλληλεγγύης η συμφωνία για το μεταναστευτικό στο Λουξεμβούργο

Το μήνυμα ότι “η Ευρώπη θα σταθεί συμπαραστάτης στις ελληνικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στο να μείνουν σταθερά στον δρόμο της ανταγωνιστικότητας” απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ), δίνοντας παράλληλα έμφαση στην προχθεσινή συμφωνία για το μεταναστευτικό στο Λουξεμβούργο, την οποία και χαρακτήρισε ως “μόνιμη ασπίδα αλληλεγγύης”.

“Οικονομία δεν θα υπάρξει – τόνισε αναλυτικότερα ο κ.Σχοινάς από το βήμα της γ.σ. του ΣΒΘΣΕ – εάν δεν υπάρξει μία χώρα με ασφαλή σύνορα, με κοινωνία συνεκτική, που δεν αφήνει κανέναν πίσω. Είχαμε (σ.σ. προχθές) μία ιστορική απόφαση στο Λουξεμβούργο για την συμφωνία μετά από δεκαετίες στο μεταναστευτικό. Έχουμε για πρώτη φορά ένα ενιαίο, ευρωπαϊκό, ολιστικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Σε αυτή την Επιτροπή δουλέψαμε περισσότερο ως πυροσβέστες στο μεταναστευτικό. Τρέχαμε από κρίση σε κρίση, από πρόβλημα σε πρόβλημα. Τέσσερα χρόνια μετά, η διαχείριση των κρίσεων στον Έβρο, στα νησιά , στο Αιγαίο είναι πολύ καλύτερη, έχουμε βάλει τις βάσεις για την αποσυμφόρηση των κέντρων, χτίσαμε καινούργια κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα πέντε νησιά του Αιγαίου, έχουμε δώσει πρωτοφανείς πόρους για το μεταναστευτικό πάνω από 2,5 δις στην Ελλάδα και από χθες το βράδυ έχουμε μία μόνιμη ασπίδα αλληλεγγύης, δεν θα χρειαστεί να τρέχουμε ως πυροσβέστες, θα έχουμε ένα σύστημα, μία νομοθεσία κι αυτό για μια χώρα πρώτης γραμμής όπως είναι η Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό”.

Ανήσυχος ο ΣΒΘΣΕ

Από πλευράς του ΣΒΘΣΕ, ο πρόεδρός του, Αθανάσιος Συριανός, σε δηλώσεις και κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση εξέφρασε ανησυχία για τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής που καταγράφηκε στους πρώτους μήνες του 2023 και την επιβάρυνση του εμπορικού ισοζυγίου από τις εισαγωγές. “Ενώ είχαμε σημειώσει καλές επιδόσεις τα χρόνια της κρίσης και η βιομηχανία ήταν από τους κλάδους με την μικρότερη ύφεση διαπιστώνουμε τους πρώτους μήνες του έτους ότι η βιομηχανική παραγωγή σημειώνει μια μικρή κάμψη και αυτό είναι λόγος ανησυχίας και πρέπει να εκτιμηθεί βαθύτερα αν το ενεργειακό κόστος, οι πρώτες ύλες, ο πληθωρισμός συμβάλουν στην συρρίκνωση αυτή, δεν έχουμε περισσότερα στοιχεία τι συμβαίνει. Οι εξαγωγές συνεχίζουν να δείχνουν αυξητικό ρυθμό, βεβαίως το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από τις εισαγωγές, οπότε έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ανήσυχοι για τις εξελίξεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχοινάς: Η συζήτηση για την Ευρώπη πρέπει να βγει έξω από τα σύνορα της «φούσκας» των Βρυξελλών

Αύξηση του ορίου ακαθαρίστων εσόδων των επιχειρήσεων ζητούν οι βιομήχανοι της Θεσσαλίας

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΣΒΘΣΕ και Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top