Μ.Σχοινάς στο 32ο Money Show: Η Ελλάδα σε πρωτοφανή θετική και …πλανητική συγκυρία – Ανάγκη για Επανάσταση Δεξιοτήτων

Μ.Σχοινάς στο 32ο Money Show: Η Ελλάδα σε πρωτοφανή θετική και …πλανητική συγκυρία – Ανάγκη για Επανάσταση Δεξιοτήτων

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Η Ελλάδα διανύει μια πρωτοφανή θετική συγκυρία, συγκυρία αισιοδοξίας, οι πλανήτες στοιχίζονται με τρόπο που την ευνοούν, τόνισε ο  Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, από το βήμα του κεντρικού Gala του 32ου Money Show απόψε στη Θεσσαλονίκη, και προβάλλει ως χώρα σταθερότητας, ευημερίας και ασφάλειας σε μια περιοχή που αυτά είναι ζητούμενα και όχι δεδομένα.

“Είμαστε όλα αυτά που οι γείτονές μας θέλουν να γίνουν”, πρόσθεσε ο κ.Σχοινάς από το βήμα του Κεντρικού Gala του 32ου Money Show, λόγω της συμμετοχής της χώρας μας στην Ε.Ε., στη ζώνη Σέγκεν και το ΝΑΤΟ, ενώ επίσης δήλωσε περήφανος που η Ελλάδα είναι – όπως επισήμανε – πανευρωπαϊκός πρωταθλητής στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς έχει ήδη λάβει το 41% των συνολικά προβλεπόμενων πόρων, και σχολίασε σχετικά ότι αυτή είναι μια κατάκτηση που δυστυχώς δεν έχει βρει τον χώρο που της αξίζει στον ελληνικό δημόσιο διάλογο. Πρόσθεσε μάλιστα στη συνέχεια ότι στον ελληνικό δημόσιο διάλογο υπάρχουν και δυο μύθοι, δυο ψέμματα: Ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάλαμψης πηγαίνουν στο κέντρο, στην Αθήνα και ότι αφορούν μόνο τους μεγάλους, ενώ το 47% των συμβασιοποιημένων δανείων για τις επιχειρήσεις κατευθύνονται στις μικρομεσαίες.

Επανάσταση Δεξιοτήτων

Από το βήμα της εκδήλωσης ο κ.,Σχοινάς έκανε επίσης λόγο για ανάγκη μίας Επανάστασης Δεξιοτήτων στην Ευρώπη και την Ελλάδα. “Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για upskilling, reskilling αλλά πρέπει να κάνουμε και κάτι άλλο, να φέρουμε στην Ευρώπη πολίτες τρίτων χωρών που έχουν τις δεξιότητες στους τομείς που πονάνε, γεωργία, μεταποίηση, τουρισμό, εστίαση, φροντίδα ηλικιωμένων. Με κανόνες, χαρτιά, όχι παράνομα, όχι στα χέρια των διακινητών, στα χέρια της πολιτείας”, πρόσθεσε σχετικά, όπως και ότι όποιος θα έρθει α πρέπει να σέβεται τη γυναίκα, τις διαφορετικές θρησκείες και τις αρχές του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

 Άννα Μάνη Παπαδημητρίου

Στα 500 εκατ. ευρώ ενισχύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης προς τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναφέρθηκε και η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, τονίζοντας επίσης ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η συμβολή της Βιομηχανίας στο ΑΕΠ με ποσοστό 15% μέχρι το 2030. Στην καυτεύθυνση αυτή έδωσε επισήμανε την απόφαση που υπέγραψε πρόσφατα για την ένταξη 20 βιομηχανικών πάρκων στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ιωάννης Μασούτης

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ και της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης, υπογράμμισε ότι η επιχειρηματική κοινότητα αναμένει μείωση του κόστους χρήματος και άνοιγμα των πιστώσεων για τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι η χρονιά ξεκίνησε με νέα δεδομένα για φορολογικό, ασφαλιστικό και νόμο για τα εργασιακά.

Επίσης, δήλωσε αισιόδοξος για τις προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας της Θεσσαλονίκης χάρη στις μεγάλες ξένες επενδύσεις και τόνισε ότι με την ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων και παρεμβάσεων το όραμα για μια Θεσσαλονίκη επιχειρηματικό και πολιτισμικό κέντρο στη  ΝΑ Ευρώπη θα γίνει πραγματικότητα.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Σαραντόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

32ο Money Show: Πολλαπλά οφέλη από τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Καλοχωρίου

32ο Money Show-Προοπτικές και Προκλήσεις στο Real Estate: Ανάγκη σύστασης Υπουργείου Ακίνητης Περιουσίας και Στεγαστικής Πολιτικής

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top