Μ. Θεμιστοκλέους: Αυτές είναι οι δέκα περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών

Μ. Θεμιστοκλέους: Αυτές είναι οι δέκα περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών

Τις δέκα Περιφερειακές Ενότητες οι οποίες έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά στους εμβολιασμούς αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος «Ελευθερία» στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι πρόκειται για τις «Αρκαδία, Ξάνθη, Πέλλα, Σέρρες, Ηλεία, Φωκίδα, Δράμα, Δυτική Αττική, Πιερία, Κιλκίς και Ευρυτανία» συμπληρώνοντας ότι σε αυτές τις περιοχές θα αναπτυχθούν στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των εμβολιασμών.

Επιπλέον σημείωσε ότι «περισσότεροι από 6,6 εκ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 57,7% του γενικού πληθυσμού και στο 67,2% του ενήλικου πληθυσμού. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 6,4 εκ. πολίτες δηλαδή το 61,1% του γενικού πληθυσμού και το 70,5% του ενήλικου. Σε περισσότερα από 650 σημεία σε όλη τη χώρα λειτουργούν περισσότερα από 1.500 εμβολιαστικά κέντρα με δυνατότητα να διενεργούν ημερησίως 75.000 εμβολιασμούς».

«Παράλληλα, αναπτύσσονται 301 ΚΟΜΥ για κατ’ οίκον εμβολιασμούς, 41 κινητές μονάδες που εμβολιάζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δομές μεταναστών, άστεγους και Ρομά. Παράλληλα ετοιμάζονται δράσεις εμβολιασμού σε ΑΕΙ, σε μεγάλους οργανισμούς και εξελίσσεται ειδικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε συνεργασία με την Εκκλησία» πρόσθεσε.

Τέλος, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού τρίτης δόσης για τους άνω των 60 και τους υγειονομικούς για τους οποίους έχουν περάσει 6 μήνες από ημερομηνία εμβολιασμού τους με τη δεύτερη δόση. Η λίστα θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ