Μ. Θεοδωρίδου: Μετά την τρίτη δόση η αύξηση των αντισωμάτων είναι ταχεία

Μ. Θεοδωρίδου: Μετά την τρίτη δόση η αύξηση των αντισωμάτων είναι ταχεία

Έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη έκανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε η κα. Θεοδωρίδου «πριν από 48 ώρες ο FDA έδωσε έγκριση για την τρίτη δόση στους ενήλικες και το CDC διατυπώνει ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών».

Πρόσθεσε δε, ότι η «έγκριση στηρίχθηκε σε μελέτη της Pfizer στην οποία μετείχαν 10.000 πλήρως εμβολιασμένοι. Οι μισοί πήραν τρίτη δόση και από εκείνους νόσησαν μόλις 6, ενώ οι υπόλοιποι πήραν placebo και νόσησαν 126. Μόλις δύο περιπτώσεις στο 1 εκατομμύριο εμφάνισαν περικαρδίτιδα. Ο στόχος του εμβολιασμού έχει επιτευχθεί ως προς την προστασία από σοβαρή νόσηση και θάνατο.

Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν για μικρότερο χρονικό διάστημα, ενώ η μείωση των αντισωμάτων με την πάροδο του χρόνου έχει πιθανότητα για μεγαλύτερη νόσηση. Αντίθετα η αύξηση των αντισωμάτων μετά την τρίτη δόση είναι ταχεία, καθώς χρειάζεται δύο με τρεις ημέρες».

Τέλος, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, αναφέρθηκε και στην γρίπη σημειώνοντας ότι έχουν γίνει 2,3 εκατομμύρια δόσεις αντιγριπικών εμβολίων και αναμένονται να γίνουν άλλες 300.000. «Έχουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα μπροστά μας» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top