Μ. Θεοδωρίδου: Πιο ήπιες οι παρενέργειες της 3ης δόσης από τη 2η

Μ. Θεοδωρίδου: Πιο ήπιες οι παρενέργειες της 3ης δόσης από τη 2η

Στη δια ζώσης εκπαίδευση των Πανεπιστημίων στάθηκε ιδιαίτερα κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία του προγράμματος «Ελευθερία», η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού καθηγητών και φοιτητών».

Επιπλέον, σημείωσε ότι η τρίτη δόση χορηγείται για την ενίσχυση και την μακρύτερη διάρκεια της προστασίας του εμβολιασμένου από τον ιό και συμπλήρωσε πως όσοι την έχουν λάβει «έχουν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν σε σχέση με τα άτομα που έλαβαν δύο δόσεις και με λιγότερες παρενέργειες».

Επίσης προειδοποίησε ότι «τα συμπτώματα long covid έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής» και πως «ο μόνος τρόπος αποτροπής είναι ο εμβολιασμός».

Θεμιστοκλέους: Άνοιξε η πλατφόρμα για άτομα άνω των 50 ετών

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους θύμισε ότι χθες «άνοιξε η πλατφόρμα για την λήψη της τρίτης δόσης από άτομα άνω των 50 ετών και για πολίτες με υποκείμενα νοσήματα Α και Β», ενώ συμπλήρωσε ότι μέχρι σήμερα 120.000 πολίτες έχουν λάβει την τρίτη δόση και άλλοι 50.000 έχουν κλείσει ραντεβού.

Επιπλέον, μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 12.420.000 εμβολιασμοί στη χώρα μας, με το 62% του γενικού πληθυσμού και το 71% του ανήλικου να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Τέλος ανέφερε ότι από αύριο (12/10) συνεργεία του ΕΟΔΥ με κινητές μονάδες εμβολιασμού θα μεταβούν σε χωριά της Πιερίας, του Κιλκίς, της Ξάνθης, της Δράμας, της Πέλλας, της Φλώρινας και των Σερρών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ