Μ. Θεοδωρίδου: Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και προστατεύουν τα παιδιά

Μ. Θεοδωρίδου: Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και προστατεύουν τα παιδιά

Στις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η Μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού στα παιδιά αναφέρθηκε εκτενώς κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή έχει δώσει την έγκρισή της για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

«Το φετινό καλοκαίρι χρειάζεται προσοχή και πειθαρχία από όλους. Η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα, έχει αλλάξει τα επιδημιολογικά δεδομένα και απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους. Οι ανεμβολίαστοι είναι συνήθως άτομα που δεν θέλουν να εμβολιαστούν για διάφορους λόγους ή ανήκουν σε ομάδες ατόμων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν έχουν εμβολιαστεί» τόνισε αρχικά η κα. Θεοδωρίδου.

Και πρόσθεσε ότι «τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο δυσμενών επιπτώσεων από τη λοίμωξη Covid. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία».

«Τα παιδιά είναι το αίτιο των επιδημικών εξάρσεων στα σχολεία και αυτό το γεγονός εμποδίζει τη δια ζώσεις εκπαιδευτική διαδικασία, κάτι που έζησαν πολύ έντονα οι γονείς κατά την τελευταία σχολική περίοδο» συμπλήρωσε η κα. Θεοδωρίδου.

Επιπλέον, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε ότι «τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και προστατεύουν τα παιδιά, παρουσιάζοντας τις συνήθεις αντιδράσεις, όπως και στους ενήλικες. Ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση των γονέων», συμπλήρωσε.

Τέλος αναφερόμενη στις εγκύους, η κα. Θεοδωρίδου σημείωσε ότι πλέον υπάρχουν μελέτες για τα εμβόλια mRNA, που έχουν αποδείξει ότι προστατεύουν τις γυναίκες και δεν βλάπτουν το έμβρυο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ