Μ. Βορίδης: Εκλογές μετά τη συνταγματική λήξη της κυβερνητικής θητείας

Μ. Βορίδης: Εκλογές μετά τη συνταγματική λήξη της κυβερνητικής θητείας

Οι εκλογές θα γίνουν στη συνταγματική λήξη της κυβερνητικής θητείας, ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, προσθέτοντας ότι “υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αόκνως”. 

Αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού τόνισε στη Realnews ότι “υπάρχει ενδεχόμενο για επαναφορά των περιοριστικών μέτρων σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων” και πρόσθεσε ότι “θέλουμε ανοιχτή την οικονομία, αλλά πρέπει να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Όσο περιορίζεται η πανδημία, τόσο θα ανοίγει η οικονομία. Όσο διαδίδεται η νόσος, τόσο θα περιορίζεται η οικονομία”. 

Επιπλέον σε ερώτηση για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία, ο Μ. Βορίδης τονίζει ότι το πρόβλημα το έχει η γειτονική χώρα. Συγκεκριμένα εξήγησε ότι “η Τουρκία δεν έχει προσχωρήσει σε συνθήκες που ρυθμίζουν  τα του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Το Δικαστήριο θα απαιτήσει, πριν επιληφθεί, να υπάρχει συμφωνία για τη νομική βάση, στην οποία θα υπαγάγουν τα μέρη τη διαφορά τους. Χωρίς συμφωνία ως προς το σαφές αντικείμενο της προς επίλυση διαφοράς και ως τη νομική βάση δεν υπάρχει Χάγη”. 

Τέλος αναφερόμενος στο νέο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι “τελειώνουμε με το καταστροφικό, για τους δημότες, για τους πολίτες, εκλογικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ που προσδιόριζε την προβληματική σχέση Αριστεράς και Αυτοδιοίκησης”. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ