Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Tιμωρητικές διατάξεις για το σύνολο των ανέργων

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Tιμωρητικές διατάξεις για το σύνολο των ανέργων

Η κυβέρνηση στοχοποιεί ανέργους, με στόχο τον κοινωνικό αυτοματισμό και για να δικαιολογήσει τις τιμωρητικές διατάξεις που αφορούν το σύνολο των ανέργων, κατήγγειλε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια.

«Με κάθε νομοσχέδιο που μας έχετε φέρει, από το αντεργατικό νομοσχέδιο, από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, από τον πελατειακό στρατό των 256 εκλεκτών ημετέρων μετακλητών στις διοικητικές θέσεις προϊσταμένων του ΕΦΚΑ, με 8.000 ευρώ και 4.000 ευρώ μισθούς, έρχεστε τώρα στο απόγειο του λαϊκισμού να συνεχίζετε να μιλάτε για καταχραστές και για απατεώνες. Για ποιον λόγο;», είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και συνέχισε: «Το κάνετε αυτό, για να δημιουργήσετε ένα κλίμα. Στοχοποιείτε, απαξιώνετε, δημιουργείτε κοινωνικό αυτοματισμό, έχετε και τα μέσα ενημέρωσης να “πιπιλίζουν” όλη αυτή την ιστορία των καταχραστών, απατεώνων, όπως ήταν τεμπέληδες οι του ΕΦΚΑ ή άχρηστοι οι του ΣΕΠΕ. Αυτό κάνετε κάθε φορά».

Η κυβέρνηση δημιουργεί την εικόνα μιας τεράστιας σπατάλης, είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει τις τιμωρητικές διατάξεις, οι οποίες αφορούν το σύνολο των ανέργων. «Δεν αφορούν τις σαράντα χιλιάδες. Αφορούν το σύνολο των ανέργων, αφορούν το ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες των ανέργων. Αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση δεν είπε τίποτα για τη σημερινή κατάσταση του ΟΑΕΔ, είπε επίσης η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που κατήγγειλε ότι λόγω της συνεχούς μείωσης των εισφορών, υπάρχει μια τεράστια μείωση στα έσοδα και τους πόρους του ΟΑΕΔ, «μια μείωση που την περασμένη χρονιά ήταν 56%, περίπου 1,2 δισ., το οποίο σημαίνει βέβαια υποχρηματοδότηση και συρρίκνωση των κοινωνικών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και διαφόρων κρίσιμων κοινωνικών πολιτικών».

Όπως εξάλλου επισήμανε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χατζηδάκης μπορεί να στοχοποιεί σήμερα ανέργους για το πώς ευεργετούνται από τον ΟΑΕΔ, αλλά παρέλειψε να αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της ΕΕ με τα πιο χαμηλά επιδόματα ανεργίας και για το μικρότερο χρονικό πλαίσιο που δίνεται αυτό το επίδομα.

«Δεν κάνετε καμία αναφορά ότι στις επιλογές σας, όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, ο πακτωλός του 1,2 δισ. ευρώ πηγαίνει στην κατάρτιση, προκειμένου φυσικά να ευεργετήσετε, με τις συγκεκριμένες προτεραιότητες και διαδικασίες που επιλέγετε, την ιδιωτική αγορά στον τομέα της κατάρτισης, ενώ για τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, σε μια τέτοια περίοδο κρίσης, έχετε προσδιορίσει μόνο 571 εκατ. και μάλιστα, έχετε, κύριε υπουργέ, εξαιρέσει τον δημόσιο τομέα. Και ξέρουμε τη σημασία που έχει η συμμετοχή του δημόσιου τομέα, όσον αφορά τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κ. Χατζηδάκης: θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων

Κ. Μητσοτάκης για ν/σ «Δουλειές Ξανά»: Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 1/5

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top