Μαγιορκίνης: Προοίμιο δεύτερου κύματος η αύξηση κρουσμάτων

Μαγιορκίνης: Προοίμιο δεύτερου κύματος η αύξηση κρουσμάτων

«Είναι νωρίς ακόμη για να πούμε ότι ξέφυγε η κατάσταση. Έχει μια κινητικότητα στην κοινότητα, το μελετάμε, είναι η στιγμή που μας δίνει ένα καμπανάκι μικρό, για να μην χαλαρώσουμε κι άλλο» ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

«Θα μπορούσε να είναι προοίμιο του δεύτερου κύματος. Είναι νωρίς ακόμη να το πούμε. Είμαστε σε μια ήπια κινητικότητα. Προς το παρόν δεν νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει» σχολίασε ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στον Θέμα 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη και διευκρίνισε ότι «οι απαγορεύσεις είναι ένα μέτρο, το οποίο εγώ γενικά είμαι αρνητικός», αλλά ο κόσμος «δεν μπορεί να πειθαρχήσει» για τα πανηγύρια.

«Θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα (να πραγματοποιηθούν τα πανηγύρια) σαν μια μια μεγάλη συνεστίαση» σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης, παρατηρώντας πως «σε αυτή τη φάση έχουμε πολλές διαγνώσεις ασυμπτωματικών, που σημαίνει ότι ναι μεν βλέπουμε κρούσματα, αλλά το Μάρτιο δεν είχαμε μεγάλο screening στην κοινότητα».

Αντίθετα, «τώρα κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ και πιάνουμε πιο πολλούς» ισχυρίστηκε ο Καθηγητής, υπογραμμίζοντας όμως ότι «είχαμε μια ήπια αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων». Προς το παρόν δεν υπάρχει κινητικότητα στα νοσοκομεία ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης και κατέληξε «σε σε αυτή τη φάση (η κατάσταση) είναι ελεγχόμενη με μία σημαιούλα, δηλαδή το σημείο που μπορεί να γίνει το λάθος».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ