Μανωλόπουλος για εμβολιασμούς με ΑΖ: Εμμονική και επικίνδυνη η απόφαση της Επιτροπής

Μανωλόπουλος για εμβολιασμούς με ΑΖ: Εμμονική και επικίνδυνη η απόφαση της Επιτροπής

Την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για συνέχιση του εμβολιασμού σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα και διατήρηση των  ηλικιακών ορίων για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στη χώρα μας σχολίασε με ανάρτηση του στο facebook ο καθηγητής φαρμακολογίας Βαγγέλης Μανωλόπουλος.

Ο κ. Μανωλόπουλος χαρακτηρίζει “εμμονική, επικίνδυνη και ακατανόητη την χθεσινή απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να κρατήσει το ηλικιακό όριο για εμβολιασμούς με ΑΖ στα 30 έτη παρά τα 5 σοβαρά θρομβωτικά επεισόδια μέσα σε ένα μήνα εμβολιασμών”.

Η ανάρτηση του Β. Μανωλόπουλου:

Αν κρίνω απο το γενικό κλίμα και τα (μη) κριτικά δημοσιεύματα για την χθεσινή απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να κρατήσει το ηλικιακό όριο για εμβολιασμούς με ΑΖ στα 30 έτη παρά τα 5 σοβαρά θρομβωτικά επεισόδια μέσα σε ένα μήνα εμβολιασμών (τα 4 από αυτά στους περίπου 210.000 εμβολιασμούς σε ατόμα 30-49 ετών), συμπεραίνω ότι μάλλον είμαι ο μόνος (ή ένας από τους λίγους) στην Ελλάδα που βρίσκει την απόφαση αυτή εμμονική, επικίνδυνη και ακατανόητη, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για αυτές τις ηλικίες και το ιϊκο φορτίο στην κοινότητα σταδιακά μειώνεται!
Ας καθήσουμε λοιπόν όλοι ήσυχα και ας περιμένουμε απαθείς τις επόμενες θρομβώσεις που (ελπίζω να μην, αλλά φοβάμαι ότι) θα προκύψουν σαν αποτέλεσμα της απόφασης αυτής…και θα μειώσουν ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη σε ένα κατά τα άλλα πολύ καλό, ασφαλές, αποτελεσματικό και εύχρηστο εμβόλιο για τους άνω των 60 ετών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top