Μάντζος: «Ο θυμός πρέπει να μετουσιωθεί σε ενεργητική πράξη ανατροπής, όχι άρνησης και μηδενισμού»

Μάντζος: «Ο θυμός πρέπει να μετουσιωθεί σε ενεργητική πράξη ανατροπής, όχι άρνησης και μηδενισμού»

«Ο κ. Καραμανλής υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις και αντινομίες. Αδυνατούσε να εξηγήσει τα κρίσιμα, πραγματικά περιστατικά που σχετίζονται με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης, την αδιαφάνεια στη λειτουργία των Σιδηροδρόμων, του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και την κομματοκρατία όσον αφορά στη διοίκηση και τη στελέχωση των οργανισμών, παρατήρησε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας.

Ο Δ. Μάντζος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αποκάλυψη από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του κρίσιμου πορίσματος των επιθεωρητών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τον Σεπτέμβριο του 2021, το οποίο κατατέθηκε ως εμπιστευτικό έγγραφο στο Πρωτόκολλο του υπουργού Υποδομών, στις 4 Οκτωβρίου του 2021 και στο οποίο γίνεται λόγος για τεράστιες ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων, για καθυστερήσεις, αστοχίες και παραλείψεις, όσον αφορά στο έργο της τηλεδιοίκησης, δηλαδή τη Σύμβαση 717/2014.

Όπως υπογράμμισε «η ΕΑΔ ζήτησε μάλιστα από την ΕΡΓΟΣΕ, τον Οικονομικό Εισαγγελέα και τον εποπτεύοντα υπουργό Υποδομών, τον κ. Καραμανλή, πειθαρχικές διώξεις και υιοθέτηση συστάσεων εντός δύο μηνών. Ο κ. Καραμανλής χθες απάντησε ότι δεν το γνώριζε. Θέλει αυτό το επιχείρημα να το περάσει ως πιστευτό στους Έλληνες πολίτες; Ή μήπως ήταν τόσο εμπιστευτικό το πόρισμα που δεν το είδε ούτε ο ίδιος ενώ κατατέθηκε στο γραφείο του;».

Ο Δημήτρης Μάντζος υποστήριξε ότι «είναι η ώρα για διαφάνεια, αυτοκριτική, ειλικρίνεια και δικαιοσύνη» και χαρακτήρισε επικοινωνιακό σόου τις χθεσινές επισκέψεις του υφυπουργού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Λάρισα. Σχετικά με τη διακύβευση των εκλογών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, υποστήριξε: «Το ερώτημα είναι σε ποια χώρα θέλουμε να ζούμε.

Ο θυμός εκεί έξω κεφαλοποιείται, εμπεδώνεται μέσα μας και πρέπει να μετουσιωθεί σε ενεργητική πράξη ανατροπής, όχι άρνησης και μηδενισμού, με ορίζοντα το μέλλον της χώρας». Ειδικά για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Μάντζος σημείωσε πώς διαπιστώνεται διόγκωση στην αναποφάσιστη ψήφο και μία τάση ενίσχυσης των άκρων, η οποία πρέπει να ανακοπεί καλώντας τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα να συμβάλλουν σ΄ αυτό.

Σημείωσε δε πως «πρέπει να αναρωτηθούμε ποιο είναι το βαθύ, αναχρονιστικό κράτος και πώς αλλάζει… Είναι βαθύ κράτος να είσαι στα ηνία της χώρας και να μοιράζεις πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στους φίλους και τους ημετέρους, με όρους ευνοιοκρατίας.

Είναι βαθύ κράτος να στήνεις ένα σύστημα υποκλοπών και παρακολουθήσεων μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι βαθύ κράτος να έχεις μία Σύμβαση που θα είχε σώσει δεκάδες ζωές, κλειδωμένη μέσα σε συρτάρια πολλών υπηρεσιών και την ίδια ώρα να «χορεύουν» οι απευθείας αναθέσεις, παντού. Είναι βαθύ κράτος, να κάνεις κομματικούς διορισμούς Σταθμαρχών με υπέρβαση ορίων ηλικία; και να έχεις βάλει κομματικά παιδιά της ΟΝΝΕΔ στους Οργανισμούς».

Ο Δ. Μάντζος εξήγησε ότι η Ελλάδα υπάρχει κίνδυνος να αποτελεί ευρωπαϊκό κράτος, μόνο υπό γεωγραφικούς όρους, μετά και το χθεσινό δημοσίευμα των New York Times το οποίο αποκαλύπτει ταυτόχρονη παρακολούθηση στελέχους της Meta (Facebook) στην Ελλάδα μέσω του Predator και από την ΕΥΠ, ενώ θύμισε την πρόσφατη άρνηση της Ελληνικής ελληνικής να συναντήσει την Επιτροπή LIBE, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Είμαστε εμείς και η Πολωνία του πρώην Προέδρου κ. Κατσίνσκι που έχουμε αρνηθεί θεσμική συνάντηση με Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και μάλιστα για τις ελευθερίες των πολιτών. Δεν ξέρω εάν αυτό περιποιεί τιμή στη χώρα μας. Εμάς μας φαίνεται ανατριχιαστικό!».

O Δημήτρης Μάντζος αναφέρθηκε και στη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος είχε επισημάνει ότι «το θέμα είναι μετά τις εκλογές η χώρα να έχει τη σωστή κυβέρνηση», τονίζοντας: «Κάθε εκλογική διαδικασία με όποιο εκλογικό σύστημα και αν διεξάγεται μπορεί να οδηγήσει σε κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι, πράγματι, ποια κυβέρνηση; Μία κυβέρνηση που θα αναπαράξει συγκεντρωτικά μοντέλα αδιαφάνειας και ευνοιοκρατίας ή μία κυβέρνηση η οποία στο όνομα της σταθερότητας θα εφαρμόσει πολιτικές στασιμότητας, δεν θα κάνουν καλό στον τόπο.

Εμείς μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας με τους πολίτες. Έχουμε προτείνει δέκα σημεία πολιτικής τα οποία για μας είναι ταυτοτικά και αξιακά. Εφόσον έχουμε μία ισχυρή εντολή θα έχουμε την δυνατότητα να επιβάλλουμε την πολιτική αλλαγή και ένα νέο πολιτικό παράδειγμα. Είναι πρώιμο, χωρίς τον ξενοδόχο που είναι ο ελληνικός λαός και χωρίς τις κάλπες, που είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, να μιλάμε αυτή τη στιγμή για μετεκλογικές συνεργασίες. Ειδικά μετά τα Τέμπη, έχουμε φύγει από τις συνθήκες «λογιστηρίου», στην πολιτική, πρέπει να πάμε σε μία πραγματικά πολιτική διαδικασία, με προτάσεις και πολιτικό διάλογο, ώστε να αξιολογηθούμε όλοι όπως πρέπει», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ξεκίνησε από την Ελλάδα

Φρίκη στη Νέα Σμύρνη: Εξέδιδαν 14χρονη από δομή φιλοξενίας – Αγνοείται το παιδί

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top