Μαρία Σπυράκη: Η Roberta Μetsola ξέρει να δίνει μάχες για όλους τους Ευρωπαίους

Μαρία Σπυράκη: Η Roberta Μetsola ξέρει να δίνει μάχες για όλους τους Ευρωπαίους

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει πλέον μια νέα γυναίκα στο τιμόνι, τη Roberta Μetsola. Η πρόεδρος είναι μητέρα τεσσάρων αγοριών και ξέρει να δίνει μάχες για όλους τους Ευρωπαίους και τις αξίες μας, αναφέρει σε ανάρτηση της στο facebook, η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη.

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα η κ. Σπυράκη στο Πρακτορείο FM και στον Αθήνα 9,84 τόνισε ότι: Η Roberta Metsola κάνει μια πολύ καλή αρχή με μια ευρύτατη πλειοψηφία. Έχει από τον πρώτο της λόγο αποτυπώσει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί.

Αναφέρθηκε στην διαιρεμένη Κύπρο στέλνοντας το μήνυμα ότι η ΕΕ οφείλει να αναλάβει δράση για την επίλυση του προβλήματος: «Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη» Είναι σημαντικό ότι λίγες ώρες πριν την εκλογή της συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΔΗΣΥ στηρίξαμε από την αρχή την υποψηφιότητα της.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι η νέα πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι γυναίκα και αυτό αποτελεί μια ένδειξη ότι τα δεδομένα αλλάζουν στη διοίκηση των ευρωπαϊκών θεσμών. «Ο κόσμος αλλάζει» και αυτό το μήνυμα το έστειλε με την ομιλία της η νέα πρόεδρος.

Η Roberta Metsola, έθεσε ως προτεραιότητες το θέμα της ελευθερίας του λόγου και του σεβασμού του Κράτους Δικαίου. Είναι ταυτόχρονα πολύ σημαντικό ότι επισήμανε, πως πρέπει να προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω, επενδύοντας τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και πηγαίνοντας χέρι-χέρι με την ψηφιοποίηση της οικονομίας μας.

Η νέα πρόεδρος επιμένει, ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει το διεθνές παράδειγμα σταθερότητας και ειρήνης.

Η κ. Μetsola είναι νομικός, γνωρίζει πολύ καλά τα θεσμικά ζητήματα της ΕΕ, κατάγεται από το Νότο (Μάλτα) και έχει εργαστεί στη νομοθεσία για τα ζητήματα της μετανάστευσης και Κράτους Δικαίου. Είναι μια γυναίκα από την οποία προσδοκούμε να έχει ανοιχτό βλέμμα και καθαρό μυαλό για τα κρίσιμα βήματα της νομοθεσίας τα επόμενα δυόμισι χρόνια της θητείας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μετσόλα

Στις Βρυξέλλες την Άνοιξη επιχειρηματική αποστολή της Πιερίας μετά από πρόσκληση της Μαρίας Σπυράκη

Ερώτηση Μαρίας Σπυράκη στην Κομισιόν για τις στρεβλώσεις του Νutriscore  

Μ. Σπυράκη: Η ΕΕ να προχωρήσει άμεσα σε εθελοντικές κοινές παραγγελίες φυσικού αερίου

Live η ομιλία της Μαρίας Σπυράκη στο «EU Methane Regulations: Setting the Agenda for 2022»

Μαρία Σπυράκη: Κοπή πίτας για το 2022 στο γραφείο της στη Θεσσαλονίκη

Παραμύθι για το μεθάνιο έγραψε η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη

Σπυράκη: Η μείωση του μεθανίου σωτήρια για τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την οικονομία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top