Μαρία Σπυράκη: Κατέθεσε 21.240 ευρώ και έστειλε εξώδικο στον συνεργάτη της – «Να αναλάβει τις ευθύνες του»

Μαρία Σπυράκη: Κατέθεσε 21.240 ευρώ και έστειλε εξώδικο στον συνεργάτη της – «Να αναλάβει τις ευθύνες του»

Τις κινήσεις στις οποίες προχώρησε η ίδια γνωστοποιεί με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, με αφορμή τον έλεγχο που διενεργείται από το Ευρωκοινοβούλιο για το επίδομα που έλαβε συνεργάτης της, χωρίς να παρευρίσκεται στους τόπους συνεδριάσεων.

Η Μαρία Σπυράκη αναφέρεται στις ευθύνες του συνεργάτη της για το ποσό των 21.240 ευρώ, το οποίο εκείνος έλαβε ως επίδομα αλλοδαπής και του ζητάει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή της στο instagram και στο facebook η Μαρία Σπυράκη καλεί τον συνεργάτη της, ο οποίος έλαβε το επίδομα αλλοδαπής, να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική και ξεκαθαρίζει πως εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της.

Παράλληλα, η κυρία Σπυράκη κάνει γνωστό πως κατέθεσε το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου της με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την περίοδο 2016-2020, με άρνηση της ευθύνης της και έγγραφη δήλωση επιφύλαξης για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

Τέλος, τονίζει πως είναι στη διάθεση των αρχών για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η ανάρτηση της Μαρίας Σπυράκη

Aναλυτικά, στην ανάρτησή της η κυρία Σπυράκη αναφέρει τα εξής:

«Κατέθεσα χθες, με άρνηση της ευθύνης μου και έγγραφη δήλωση επιφύλαξης για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020.

Διευκρινίζω:

Α: Το ποσό των 21.240 ευρώ έλαβε πρώην συνεργάτης μου ως επίδομα αλλοδαπής στον τραπεζικό του λογαριασμό την περίοδο 2016-2020. Σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρώην συνεργάτης μου ήταν παρών σε συνεδριάσεις και διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου. Είναι ωστόσο ευθύνη του να τεκμηριώσει τον ακριβή χρόνο παρουσίας του στους τόπους συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή στις Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

Β: Έχω επίσης αποστείλει εξώδικη πρόσκληση στον πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος έλαβε το εν λόγω επίδομα αλλοδαπής, καλώντας τον να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική. Εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Γ: Είμαι στη διάθεση των αρχών για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΥΓ: Έδωσα στον πρώην συνεργάτη μου προφορική άδεια για την περίοδο που νοσηλεύτηκε ο πατέρας του, λίγο καιρό μετά το θάνατο της μητέρας του, και ενώ ο ίδιος ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. Ευελπιστώ ότι δεν καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μου. Αν αποδειχθεί το αντίθετο, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Spyraki (@mariaspyrakieu)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΝΔ: Aναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη

M. Σπυράκη: Θα ζητήσω αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας – Θα κάνω ό,τι μπορώ για να διαλευκανθεί η υπόθεση (VIDEO)

Μ. Σπυράκη: Αποδέχομαι την άρση ασυλίας-Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top