Μαρία Τσάλλα: Τι δουλειά έκανε πριν ανοίξει το μαγαζί με τα «πλεκτά»-Τα mails που έστελνε στην υπάλληλό της (VIDEO)

Μαρία Τσάλλα: Τι δουλειά έκανε πριν ανοίξει το μαγαζί με τα «πλεκτά»-Τα mails που έστελνε στην υπάλληλό της (VIDEO)

Με επίσημο έγγραφο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η «Μαρία Τσάλλα» ή αλλιώς Ιρίνα Αλεξάντροβνα – Σμίρεβα, ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα στην Ελλάδα στις 13 Ιανουαρίου του 2020, δηλαδή έναν χρόνο ακριβώς αφότου είχε εκδώσει ελληνική ταυτότητα.

Όπως αποκαλύπτει το Mega, προς έκπληξη όλων, η έναρξη εργασιών της επιχείρησης δεν αφορούσε το συνοικιακό μαγαζάκι με πλεκτά στο Παγκράτι.

Η «Μαρία Τσάλλα» τον Γενάρη του 2020 είχε καταπιαστεί με:

– Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών

– Πώληση διαφημιστικού χώρου ή χρόνου στο διαδίκτυο με αμοιβή

Αυτές είναι οι ειδικότητες που είχε δηλώσει η Μαρία Τσάλλα και χρησιμοποιούσε έναν πολυχώρο στο Γκάζι ως έδρα.

Διαφημίστρια και πωλήτρια ηλεκτρονικών υπολογιστών δήλωνε η τότε 32χρονη Ρωσίδα κατάσκοπος. Έδρα δήλωνε υπερπολυτελή γραφεία στο Γκάζι που παρέχουν σε όσους το επιθυμούν εικονικά γραφεία, όπως άλλωστε αναγράφουν και στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

«Μπορείτε να έχετε το γραφείο σας ή την έδρα της εταιρείας σας, σήμερα κιόλας, χωρίς να κάνετε τίποτα γι’ αυτό! Σας παρέχουμε έτοιμα γραφεία με πλήρη εξοπλισμό, υπηρεσίες και τη διεύθυνσή μας ως φορολογική έδρα σας».

Δύο ακόμα επαγγέλματα – «βιτρίνα» για τη Ρωσίδα πράκτορα που όπως φαίνεται δεν τα άσκησε ποτέ. Οκτώ μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2020, η «Μαρία Τσάλλα» άνοιξε τη μικρή επιχείρηση με πλεκτά, κοντά στην πολυκατοικία που διέμενε στο Παγκράτι.

Ένα μικρό μαγαζάκι πλεκτικής, που οι γείτονες απορούσαν πώς παρέμενε ανοιχτό, καθώς δεν έβλεπαν ποτέ πελάτες να μπαινοβγαίνουν.

«Ποτέ, ποτέ. Ποτέ δεν είδα έναν άνθρωπο να μπαίνει μέσα. Πώς παρέμενε ανοιχτό ένα μαγαζί με πλεκτά… ποιος πλέκει τώρα;».

Τον Οκτώβριο του 2022 άρχισε να παραδίδει μάλιστα και μαθήματα πλεξίματος. Εκεί γνώρισε και την υπάλληλο που προσέλαβε δύο μήνες αργότερα και στην οποία χάρισε την επιχείρηση μόλις έγινε «καπνός».

«Εγώ δούλευα από μέσα Δεκέμβρη. Από αυτόν τον Δεκέμβρη που μας πέρασε του 2022 μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες που έγινε η απόλυση και κλείσαμε την εταιρεία, την επιχείρηση. Κάποια στιγμή μου στέλνει μήνυμα, ότι δεν μπορώ να επιστρέψω Ελλάδα και το μαγαζί μπορείς να το αναλάβεις εσύ ή να το κλείσεις», έχει πει η πρώην υπάλληλος της 35χρονης.

Οι χίλιες & μία δουλειές

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτές οι δουλειές που έκανε ή τουλάχιστον δήλωνε πως έκανε η Ιρίνα Σμίρεβα στη χώρα μας.

Η 35χρονη, στην πενταετία που βρισκόταν στην Ελλάδα, δήλωνε:

– Λιανικό εμπόριο άλλων έτοιμων εξαρτημάτων ρουχισμού, λιανικό εμπόριο γυναικείων έτοιμων ενδυμάτων (02/09/2020)

– Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, λιανικό εμπόριο καλλιτεχνικών και αναμνηστικών ειδών, λιανικό εμπόριο ειδών ιματισμού (01/10/2020)

– Διαφημίστρια και πωλήτρια υπολογιστών όπως δήλωνε στο επιμελητήριο, λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών (13/01/2020)

– Ερασιτέχνης φωτογράφος

– Επαγγελματίας πλέκτρια

– Δασκάλα

Τα mails που έστελνε στην υπάλληλο της

Επιπλέον όπως έχει γίνει γνωστό, μετά την αποκάλυψη της ταυτότητάς της, η ίδια εξαφανίστηκε από τη χώρα αφήνοντας εκκρεμότητες, όπως το μαγαζί με τα πλεκτά που διατηρούσε στο Παγκράτι, το οποίο είπε στην υπάλληλό της να το λειτουργεί αυτή.

Το MEGA αποκαλύπτει τα mails της «Μαρίας Τσάλλα», μέσω των οποίων ειδοποιεί την υπάλληλο της ότι δε θα επιστρέψει στην Ελλάδα και ότι η ίδια μπορεί να αναλάβει το μαγαζί.

Στις 28 Ιανουαρίου του 2023, στέλνει:

«Τσάλλα»: Συγγνώμη που δεν επικοινώνησα νωρίτερα. Έχει συμβεί κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή μου και δε θα ξαναγυρίσω στην Ελλάδα. Θα ήθελες να αναλάβεις εσύ το μαγαζί;

Υπάλληλος: Θέλω χρόνο να το σκεφτώ, δεν μπορώ να απαντήσω τώρα. Πρέπει όμως να ξέρω και τα διαδικαστικά.

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2023, η κατάσκοπος επικοινωνεί ξανά:

«Σε παρακαλώ μπορείς να μαζέψεις κάποια πράγματα από το σπίτι μου; Χρειάζομαι κάποια ρούχα, μερικές βελόνες και νήματα. Τα υπόλοιπα μπορείς να τα κρατήσεις εσύ. Θα σου δώσω σε λίγες ημέρες οδηγίες για το πώς θα μου τα στείλεις».

Πηγή: megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΚΕΠΕΑ-ΓΣΕΕ: Πως αμείβεται για τους εργαζόμενους η αργία της 25ης Μαρτίου 

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Αργεντινή

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Απριλίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top