Μαρινάκης στο GRTimes: Η Κυβέρνηση έκανε μετά από 15 χρόνια προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών

Μαρινάκης στο GRTimes: Η Κυβέρνηση έκανε μετά από 15 χρόνια προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών

Στις ελλείψεις εκπαιδευτικών, ψυχολόγων και καθηγητών ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης, καθώς και στα κενά που έχουν δημιουργηθεί στο σχολικό πρόγραμμα λόγω αυτών των ελλείψεων, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Μαρίας Σαμολαδά και στο GRTimes, στο πλαίσιο της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών από τη Θεσσαλονίκη.

«Η Κυβέρνηση αυτή, την προηγούμενη τετραετία, ήταν η πρώτη που έκανε μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά μεταπολιτευτικά στη χώρα μας. Ήταν η Κυβέρνηση που έκανε, μετά από 15 χρόνια, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών συνολικά στην εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια» τόνισε αρχικά ο κ. Μαρινάκης απαντώντας στη Μαρία Σαμολαδά.

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι διπλασιάζονται οι προσλήψεις για την παράλληλη στήριξη και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ουσιαστικά μια σχολική χρονιά χωρίς κανένα κενό.

Αναλυτικά η ερώτηση της δημοσιογράφου και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Μ. ΣΑΜΟΛΑΔΑ: Καλημέρα, κ. Εκπρόσωπε. Ήθελα να σας ρωτήσω για τη σχολική χρονιά, η οποία άρχισε με κενά εκπαιδευτικών τόσο στη γενική όσο και στην ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη, όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί και γονείς. Χτες μάλιστα, εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μίλησαν για χιλιάδες κενά, που σημαίνει χαμένες ώρες μαθημάτων ή ανακατανομή τμημάτων με αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, ενώ πολλά σχολεία λειτουργούν χωρίς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Για παράδειγμα, σε σχολείο της Θεσσαλονίκης φοιτούν στο ίδιο τμήμα παιδιά για τα οποία εγκρίθηκε η παράλληλη στήριξη και δεν υπάρχει κανένας δάσκαλος. Η απάντηση στους γονείς ήταν: Κάντε υπομονή για τη νέα φουρνιά αναπληρωτών. Μεγάλες, όμως, είναι οι ελλείψεις και στη γενική παιδεία. Πώς σχεδιάζετε να λύσετε άμεσα το διαχρονικό πρόβλημα των κενών στην παράλληλη στήριξη; Και τι προβλέπει ο προγραμματισμός σας για την κάλυψη των κενών στην ειδική αγωγή; Πότε θα ξανατρέξει, δηλαδή, το σύστημα για τους αναπληρωτές και πότε θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους; Ισχύουν οι πληροφορίες ότι η τοποθέτησή τους θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών; Δηλαδή μετά τις 16 Οκτωβρίου. Ευχαριστώ.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Να πούμε, γιατί κάνατε πάρα πολλές ερωτήσεις, ότι η Κυβέρνηση αυτή, την προηγούμενη τετραετία, ήταν η πρώτη που έκανε μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά μεταπολιτευτικά στη χώρα μας. Ήταν η Κυβέρνηση που έκανε, μετά από 15 χρόνια, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών συνολικά στην εκπαίδευση, Α/θμια και Β/θμια. Πολύ περισσότερες από όσες είχαμε υποσχεθεί στις εκλογές του 2019. Τη Δευτέρα, τρεις μέρες πριν, ανακοίνωσα, μετά από επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας, τον κ. Πιερρακάκη, ότι διπλασιάζονται οι προσλήψεις για την παράλληλη στήριξη, ακριβώς γιατί υπάρχουν όλες αυτές οι ανησυχίες και όλες αυτές οι ανάγκες, τις οποίες μεταφέρατε, από το επιστημονικό μας προσωπικό, από τους καθηγητές, αλλά και από τους γονείς. Ως προς τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών αναμένεται επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας και θα γίνει το συντομότερο δυνατό για να ξεκινήσει μία χρονιά, χωρίς ουσιαστικά κανένα κενό. Αυτός είναι ο στόχος που έχει θέσει η Κυβέρνηση. Τον έχει εφαρμόσει όλα τα προηγούμενα χρόνια με την πλήρωση θέσεων με όσο το δυνατόν περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι δεν λύθηκαν σε τέσσερα χρόνια όλες οι παθογένειες και όλα τα προβλήματα της χώρας και πολύ περισσότερο, όπως λέμε για την υγεία, έτσι και στον χώρο της Παιδείας. Αυτό που λέμε είναι ότι από τον ένα μήνα στον άλλο, από τον ένα χρόνο στον επόμενο και από τη μία τετραετία στην επόμενη, θέλουμε να παρουσιάζουμε πεπραγμένα: Αριθμούς, συγκριτικά, γιατί; Γιατί είναι η αυτονόητη υποχρέωσή μας στους γονείς, στα παιδιά, στους μαθητές, στους γονείς και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Θα εφαρμόσουμε πλήρως το πρόγραμμά μας και όλα όσα ανακοινώνονται, μετά από λίγο χρονικό διάστημα, θα τα βλέπετε να νομοθετούνται. Και, το κυριότερο, οι εκπαιδευτικοί, όλο το προσωπικό που είναι απαραίτητο, οι ψυχολόγοι που αναφέρατε, -γιατί το προσωπικό της παράλληλης στήριξης δεν είναι μόνο εκπαιδευτικοί-, θα βρίσκεται εκεί που πρέπει, δηλαδή δίπλα στους μαθητές που τους έχουν ανάγκη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευτικοί ζητούν να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία-«Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα» (VIDEO)

Μαρινάκης: Η χώρα μας θα συνεχίσει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα την πολιτική της στο μεταναστευτικό

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top