Μαρινάκης στο GRTimes: Τροχαία, ΟΑΣΘ και Μετρό «αντίβαρο» του κυκλοφοριακού που θα επιφέρει το Fly Over  

Μαρινάκης στο GRTimes: Τροχαία, ΟΑΣΘ και Μετρό «αντίβαρο» του κυκλοφοριακού που θα επιφέρει το Fly Over  

Στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, το οποίο αναμένεται ότι θα επιφέρουν οι εργασίες για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «Fly Over», τόσο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όσο και στην Περιφερειακή Οδό, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Μαρίας Σαμολαδά και στο GRTimes, στο πλαίσιο της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών από τη Θεσσαλονίκη.

«Είναι μία εν εξελίξει διαδικασία ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω και των εργασιών που ξεκινούν για το Fly Over. Όμως, είναι ένα έργο το οποίο είναι αναγκαίο» διευκρίνισε αρχικά ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας στη Μαρία Σαμολαδά, ενώ έπειτα εκτίμησε – αναφορικά με το ενδεχόμενο κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα προκύψει – ότι σαν «αντίβαρο» θα λειτουργήσει ο συντονισμός από την Τροχαία, η εύρυθμη λειτουργία του ΟΑΣΘ και η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ερώτηση της δημοσιογράφου και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Μ. ΣΑΜΟΛΑΔΑ: Κύριε Εκπρόσωπε, το κυκλοφοριακό, όπως ξέρετε, είναι και δημοσκοπικά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Θεσσαλονίκης. Το μετρό έχει πάει για το 2024, ενώ ήδη άρχισαν οι πρόδρομες εργασίες για το Fly Over, οι οποίες αναμένεται να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, τόσο στην περιφερειακή οδό όσο και μέσα στην πόλη. Τι προβλέπει η επόμενη μέρα για τον ΟΑΣΘ, που είναι υπό καθεστώς εκκαθάρισης; Και ποιες είναι οι σκέψεις της Κυβέρνησης γενικότερα για το κυκλοφοριακό; Μπορεί να τεθεί προς συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς και στο συντονιστικό όργανο, που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, η εφαρμογή δακτυλίου στο κέντρο τουλάχιστον, έως ότου ολοκληρωθεί το Fly Over;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Καταρχάς, να πούμε ότι είναι μία εν εξελίξει διαδικασία ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω και των εργασιών που ξεκινούν για το Fly Over. Όμως, είναι ένα έργο το οποίο είναι αναγκαίο. Αυξημένη παρουσία τροχαίας. Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και από τους αριθμούς που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος Υπουργός, ο κ. Οικονόμου, ένας σημαντικός παράγοντας είναι το μετρό. Μπαίνουμε άμεσα σε φάση δοκιμών, άρα είναι παραδοτέο μέσα στο 2024. Ο ΟΑΣΘ είναι κι αυτός ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Αυτό το οποίο έχουμε ως επίσημη ενημέρωση, είναι ότι μιλάμε για επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της ειδικής εκκαθάρισης. Έχει εκκινήσει μελέτη, με τις ενέργειες που απαιτούνται, για την υλοποίηση της διαδικασίας, η οποία και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, 31/12/2023. Και βέβαια έχει εκκινήσει η διαδικασία μελέτης προσδιορισμού των εναλλακτικών στρατηγικών επιλογών για τη διάδοχη κατάσταση του ΟΑΣΘ και η οποία μελέτη κι αυτή θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου. Άρα, έχουμε δύο εξελίξεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα μέχρι 31/12/2023. Έχει ξεκινήσει και η προετοιμασία, όπως μας έχουν ενημερώσει, μεσομακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού για το μέλλον όλων των αστικών συγκοινωνιών στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, το οποίο θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τέλος του 2023, αρχές του 2024. Και, βέβαια, γίνονται κινήσεις για την άμεση στήριξη με οδηγούς. Έχουν ήδη προστεθεί επιπλέον 20 οδηγοί με άμεσες ενέργειες μετακίνησης οδηγών που βρίσκονται σε άλλα πόστα. Γιατί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η έλλειψη οδηγών και υπήρξαν οι σχετικές μετακινήσεις. Και έχουν ξεκινήσει ενέργειες, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, πρόσληψης περισσότερων οδηγών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για το μεταβατικό διάστημα μέχρι την υλοποίηση της πρότασης που θα προκριθεί συνολικά.
Συνολικά, αυτό το οποίο θέλω να πω, είναι ότι θα κοιτάξουμε με τις ενέργειές μας και με την Τροχαία και με τον ΟΑΣΘ και με την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του μετρό, να μειωθούν στο ελάχιστο οι συνέπειες για τους πολίτες. Όμως, ταυτόχρονα, είναι πολύ σημαντικό να τρέξουν αυτά τα έργα, η ολοκλήρωση του μετρό και η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του Fly Over και όλων των υπόλοιπων παρεμβάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μαρινάκης στο GRTimes: Η Κυβέρνηση έκανε μετά από 15 χρόνια προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών

Μαρινάκης: Η χώρα μας θα συνεχίσει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα την πολιτική της στο μεταναστευτικό

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top