Μαρτυρίες για τη σεξουαλική κακοποίηση στο ΑΠΘ (VIDEO)

Μαρτυρίες για τη σεξουαλική κακοποίηση στο ΑΠΘ (VIDEO)

«Έχουμε καταγράψει 32 χρόνια καταγγελιών» ανέφερε η Λίνα Τσαλταμπάση, η οποία κατέθεσε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών από καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Σε αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατέθεσε σήμερα η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος Λίνα Τσαλταμπάση πρώην φοιτήτρια του τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ. Μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών, με εισαγγελική παραγγελία ξεκίνησε η έρευνα  για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται βιασμός ή οποιοδήποτε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα.

«Θα ήμαστε όλες μαζί  προκειμένου να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την ηθική δικαίωση όλων των κοριτσιών που έχουν δεχτεί αυτό το πλήγμα. Δεν είναι ένα κίνημα εκδίκησης προς κάποιον καθηγητή ο οποίος δεν μας περνάει το μάθημα. Έχουμε καταγράψει 32 χρόνια καταγγελιών. Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα: Τα νέα κορίτσια δεν πρέπει να φοβούνται να μιλήσουν καθώς υπάρχουν όλα τα μέσα και όλες οι δομές προκειμένου να μην γίνονται θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης» ανέφερε , μεταξύ άλλων, η κα Τσαλταμπάση στο GRTimes η οποία έδωσε στοιχεία για μαρτυρίες φοιτητριών και άλλων εμπλεκόμενων προσώπων.

Ο γεωλόγος – κοιτασματολόγος Ευάγγελος Τζάμος, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών (προπτυχιακών – μεταπτυχιακών) του τμήματος Γεωλογίας ανέφερε το GRTimes τα εξής: «Ήταν γνωστό στη σχολή, σε φοιτητές και συναδέλφους, σε προσωπικό και σε θεσμικό επίπεδο. Το γνώριζαν οι πρόεδροι και οι κοσμήτορες αλλά ισχυρίζονταν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περαιτέρω λόγω απουσία επώνυμων καταγγελιών. Οφείλουμε να καταδικάζουμε τέτοιου είδους περιστατικά και να συνδράμουμε όλοι (φοιτητές, απόφοιτοι , καθηγητές και λοιπό προσωπικό)  στο έργο των διωκτικών αρχών. Να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες δομές και εν γένει προϋποθέσεις, έτσι ώστε φαινόμενα κακοποίησης να εκλείψουν από τον ακαδημαϊκό χώρο».

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ