Μασούτης Α.Ε.: Έτος ορόσημο το 2023 – Τζίρος άνω του 1 δισ. ευρώ – Περαιτέρω επέκταση σε Αττική, Πελοπόννησο και Αιγαίο

Μασούτης Α.Ε.: Έτος ορόσημο το 2023 – Τζίρος άνω του 1 δισ. ευρώ – Περαιτέρω επέκταση σε Αττική, Πελοπόννησο και Αιγαίο

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Πλώρη για μεγάλο διψήφιο μερίδιο αγοράς στην “πίτα” της Αττικής και γενικότερα για περαιτέρω επέκτασή του δικτύου του στην κεντρική, όπως και στη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και στην Πελοπόννησο, βάζει η βορειοελλαδική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., για την οποία όπως τόνισε νωρίτερα σήμερα σε συνάντηση με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννης Μασούτης, το 2023 αποτελεί έτος ορόσημο, καθώς για πρώτη φορά ο κύκλος εργασιών της εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1 δισεκατ. ευρώ και θα διαμορφωθεί σε 1,1 δισεκατ. ευρώ έναντι 924 εκατ. το 2022.

Στην κατεύθυνση αυτή, εντός του Νοεμβρίου ολοκληρώνεται το πρώτο υπερ-κατάστημα “Grand Μασούτης” στην Αττική, συγκεκριμένα στην Γλυφάδα, ενώ παράλληλα δημιουργείται ένα ακόμα Grand Μασούτης στην περιοχή “Τρεις Γέφυρες” στην Αθήνα, που θα τεθεί σε λειτουργία σε ιδιόκτητο χώρο και θα συνδυαστεί με συγκρότημα κατοικιών (κτιριακό συγκρότημα με πάνω από 100 διαμερίσματα). Η Μασούτης Α.Ε. έχει ξεκινήσει την κατασκευή του εν λόγω υπερ-καταστήματος και παράλληλα βρίσκεται σε επαφές με υποψήφιους συνεργάτες για το οικιστικό τμήμα του συγκεκριμένου project, το οποίο θα αφορά την ανέγερση δυο εννεαόροφων οικοδομών με πάνω από 100 διαμερίσματα.

Επίσης, σύντομα θα εγκαινιαστεί το νέο κατάστημα της Μασούτης στη Λαμία, ενώ ακόμη ένα νέο κατάστημα θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους στην Πάτρα. Όσον αφορά, δε, την ηλεκτρονική παρουσία και πωλήσεις της εταιρείας, προγραμματίζεται η λειτουργία μελλοντικά dark store και στη Θεσσαλονίκη, σε συνέχεια του dark store που ήδη λειτουργεί στην Αττική, το οποίο θα εδρεύει σε ιδιόκτητο ακίνητο στον Άνω Εύοσμο, ενώ η εταιρεία δρομολογεί και την αύξηση των κωδικών των προϊόντων που πωλούνται στο e-shop της.

Η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου θα προκύψει και από νέες εξαγορές, χωρίς πάντως επί του παρόντος να “παίζει” ακόμη για το επόμενο διάστημα τέτοια προοπτική. Η εταιρεία, όπως επισήμανε σχετικά ο κ.Μασούτης, είναι ανοικτή σε νέες εξαγορές και θα δείξει ενεργό ενδιαφέρον σε όσους την προσεγγίσουν σχετικά για να πουλήσουν, ακόμα ίσως και μεμονωμένα καταστήματα, πάντως όσον αφορά την αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα εξαγοράς της από την Μασούτης Α.Ε.

Ο κλάδος του λιανεμπορίου, εξάλλου, σύμφωνα με τον κ.Μασούτη αναμένεται τα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια να καταγράψει ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση, ανάλογη με ό,τι έγινε με τις Τράπεζες τα τελευταία χρόνια και να διαμορφωθούν και επικρατήσουντέσσερις έως έξι – το πολύ – μεγάλες αλυσίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εντείνεται ο ανταγωνισμός των Σ/Μ στην αγορά της Θεσσαλονίκης – “Πόλεμος” επενδύσεων από Σκλαβενίτη, Μασούτη, Metro ΑΕΒΕ κ.ο.κ.

Σδούκου: Τρία προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης για επιχειρήσεις ως το τέλος του χρόνου

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top