Μασούτης: Επέκταση με 4 καταστήματα στην Πάτρα

Μασούτης: Επέκταση με 4 καταστήματα στην Πάτρα

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Η «Μασούτης Α.Ε.» κάνει ως τα μέσα Οκτωβρίου τα πρώτα της βήματα «κάτω από το αυλάκι», ανοίγοντας ταυτόχρονα δύο καταστήματα στο κέντρο της Πάτρας, ενώ σήμερα γίνονται τα εγκαίνια ενός νέου της καταστήματος, μεσαίου μεγέθους, στα Καλύβια Αττικής.

Μιλώντας στο  GRTimes.gr  o δ/νων σύμβουλος της Εταιρείας  κ. Γιάννης Μασούτης, είπε πως η Αχαϊκή πρωτεύουσα επιλέχθηκε ως το αστικό κέντρο από το οποίο θα ξεκινήσει η επέκταση της «Μασούτης» στην Πελοπόννησο. Μάλιστα η βορειοελλαδική λιανεμπορική, μετά από ένα μήνα θα ανοίξει ακόμη ένα, το τρίτο κατάστημά της στην Πάτρα, ενώ ένα τέταρτο θα προστεθεί στο Πατρινό δίκτυο της «Μασούτης» ως το τέλος του έτους.

Με αυτά τα πέντε νέα καταστήματα, το δίκτυο της αλυσίδας πανελλαδικά θα αριθμεί 336 σημεία στο τέλος του 2020, έναντι 331 καταστημάτων πέρυσι, έχοντας ενισχυθεί από την απόκτηση της «Προμηθευτικής» το 2018, εξαγορά που συνδέθηκε με την κάθοδο  της «Μασούτης» στην αγορά της Αττικής, αλλά και τη δημιουργία νέων καταστημάτων.

Οι επιπτώσεις του covid-19 στο λιανεμπόριο

Όπως είπε  o  κ. Γιάννης Μασούτης,  «η εταιρεία αναπτύσσεται μέσω εξαγορών, αλλά στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο», παρότι ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΕΒΕΘ προέβλεψε ότι λόγω του κορωνοϊού και των επιπτώσεων που έχει στο λιανεμπόριο «θα δούμε εξαγορές και συγχωνεύσεις, όπως και συνεργασίες μεταξύ λιανεμπορικών και επιχειρήσεων logistics στα επόμενα χρόνια».

γιαννης-μασουτης

Αυτή όμως δεν θα είναι η μόνη επίπτωση από τον covid-19, καθώς προκαλούνται αλλαγές και στις καταναλωτικές συνήθειες του αγοραστικού κοινού, με αποτέλεσμα να υπάρχει και αύξηση πωλήσεων μέσω Διαδικτύου. «Το μοντέλο ανάπτυξης του οργανωμένου λιανεμπορίου θα είναι υβριδικό, σε αυτό επενδύουν τους τελευταίους μήνες οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, συνεχίζοντας παράλληλα την ανάπτυξη και των φυσικών σημείων πώλησης».

Αύξηση σε πωλήσεις και κέρδη

Στη χρονιά που διανύουμε, μία χρονιά που η παγκόσμια οικονομία ταρακουνήθηκε από την πανδημία, το λιανεμπόριο ανήκε στους θεωρούμενους «τυχερούς» κλάδους. Οι πωλήσεις της «Μασούτης» στο οκτάμηνο του 2020 κατέγραψαν αύξηση 4%, που εκτιμάται ότι στο σύνολο του έτους θα διαμορφωθεί στο +3%, με τα κέρδη να είναι αυξημένα σε σχέση με εκείνα της περυσινής χρονιάς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2019 οι πωλήσεις της «Μασούτης» ανήλθαν σε 829,817 εκατ. ευρώ ( +7,22%), τα ΕΒΙTDA σε 57,450 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία έφτασε να απασχολεί 8.336 άτομα προσωπικό.

Η αλυσίδα, που επί χρόνια υλοποιεί κατ’ έτος ένα επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των περίπου 20 εκατ. ευρώ, θα συνεχίσει και το 2021 με τους ίδιους ρυθμούς, διαθέτοντας ποσό περίπου του αυτού ύψους σε νέα καταστήματα και ανακαινίσεις καταστημάτων.

Βεβαίως όπως είπε ο κ. Μασούτης, οι ανακαινίσεις δεν τελειώνουν ποτέ, αν σκεφθεί κάποιος ότι η αλυσίδα μόνο στο νομό Θεσσαλονίκη έχει 120 καταστήματα. Έτσι, ώσπου να τελειώσει ένας κύκλος ανακαινίσεων, αρχίζει ο επόμενος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ