Μασούτης: Μεγάλη επένδυση για νέο logistics center στον Ασπρόπυργο

Μασούτης: Μεγάλη επένδυση για νέο logistics center στον Ασπρόπυργο

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται η «Μασούτης Α.Ε.», για την απόκτηση  ενός υπό κατασκευή μεγάλου logistics center, στην Αττική, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες του δικτύου της Εταιρείας, από τη Λαμία και νότια, σημερινές και μελλοντικές.

Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr o διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης λιανεμπορικής κ. Γιάννης Μασούτης, η Εταιρεία πρόκειται να υλοποιήσει μία μεγάλη επένδυση σε νέο Κέντρο Aποθηκεύσεων και Logistics, κάλυψης περίπου 40.000 τ.μ.. Ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση κατάλληλου ακινήτου στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σημειώνεται ότι η «Μασούτης» πούλησε για το ποσό των 6 εκατ. ευρώ το αποθηκευτικό κέντρο στη Μαγούλα, που είχε περάσει στην ιδιοκτησία της όταν εξαγόρασε την Προμηθευτική. Όπως είπε ο κ. Μασούτης, οι χώροι των 5.500 τ.μ. δεν επαρκούσαν για την αποθήκευση εμπορευμάτων, για τα καταστήματα από τη Λαμία και νοτίως, που σήμερα είναι σε αριθμό κοντά στα 70, εκ των οποίων τα 58 βρίσκονται στην Αττική.

Από το νέο κέντρο  logistics θα εφοδιάζονται τα καταστήματα σε Λαμία, Εύβοια, Αττική, Πάτρα, νησιά και όσα επιπλέον δημιουργηθούν στην Πελοπόννησο και ευρύτερα στη Νότιο Ελλάδα. Προς το παρόν ο εφοδιασμός των καταστημάτων εξυπηρετείται από έναν ενοικιασμένο σταθμό μεταφόρτωσης που προφανώς δεν επαρκεί για τις ανάγκες της αναπτυσσόμενης αλυσίδας.

Να σημειωθεί ότι στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, το 2011, η «Μασούτης Α.Ε.» δημιούργησε ένα μεγάλο logistics center, κάλυψης 62.000 τ.μ.

Οι δυνατότητες αποθήκευσης που εξασφαλίζει το Κέντρο στο Καβαλάρι, επιτρέπουν στην επιχείρηση, η οποία βεβαίως διαθέτει και την απαιτούμενη ρευστότητα, να απορροφήσει μέρος των πιέσεων που ασκούνται από τις ανατιμήσεις ώστε να μη περάσουν, στο πλήρες εύρος τους, στους καταναλωτές

Τζίρος και κέρδη το 2021

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης 2021, ο κύκλος εργασιών διαμορφώνεται στα επίπεδα του περυσινού, δηλαδή στην περιοχή των 882 εκατ. ευρώ, καθώς όπως είπε ο κ. Μασούτης, η Εταιρεία δεν επέκτεινε το δίκτυό της κατά τη φετινή χρονιά, πλην μόνο άνοιξε το μικρό κατάστημα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ωστόσο σε επίπεδο αποτελεσμάτων, τα κέρδη θα είναι αυξημένα έως και κατά 10%, συνεπεία των βελτιώσεων στην απόδοση των μηχανισμών λειτουργίας της αλυσίδας, η οποία το 2020 και μέσα στους πολύ δύσκολους μήνες των lock down, αναγκάσθηκε σε ενέργειες που επιβάρυναν το λειτουργικό της κόστος, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι καταναλωτές αλλά και να προστατεύεται το προσωπικό της από τη μετάδοση του ιού.

Σε άνοδο οι ηλεκτρονικές πωλήσεις

Αξίζει να τονισθεί ότι παρά την ομαλοποίηση των συνθηκών λειτουργίας της αγοράς, αυξήθηκε ο αριθμός των πελατών που κάνουν τα ψώνια τους ηλεκτρονικά, από το e-shop της επιχείρησης. Οι on line πωλήσεις, έχουν αυξηθεί στο 2,5% του συνολικού τζίρου, όταν πέρυσι αντιστοιχούσαν στο 2%.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top