Ματαιώνεται η τελετή συγχαρητηρίων της Κ. Σακελλαροπούλου

Ματαιώνεται η τελετή συγχαρητηρίων της Κ. Σακελλαροπούλου

Προβληματισμός λόγω κοροναϊού επικρατεί στη Βουλή για το τι θα γίνει την Παρασκευή ημέρα ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να εκδοθεί σύσταση προς όλους όσοι θα παρακολουθήσουν την ορκωμοσία να αποφύγουν τις χειραψίες και τα φιλιά.

Ωστόσο ο προβληματισμός είναι ακόμα πιο έντονος για τους πρέσβεις των ξένων χωρών που με βάση το πρωτόκολλο πρέπει να κληθούν στην τελετή της ορκωμοσίας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Βέβαια οι υπηρεσίες εκτιμούν ότι για λόγους πρόληψης πολλοί πρέσβεις τελικά δεν θα δώσουν το παρόν στο πλαίσιο της πρόληψης.

Πάντως μέχρι την Παρασκευή και με δεδομένο το πως θα κυλήσουν από πλευράς περιστατικών και πιθανών νέων κρουσμάτων οι επόμενες μέρες, η Βουλή θα επανεξετάσει την κατάσταση.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνει δραματική μείωση των προσκλήσεων σε υψηλούς προσκεκλημένους.

Σακελλαροπούλου: Ματαίωση της τελετής συγχαρητηρίων

Την ίδια ώρα, η εκλεγμένη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναισθανόμενη την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και ευθύνης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού, αποφάσισε τη ματαίωση της παραδοσιακής τελετής συγχαρητηρίων για την ανάληψη των καθηκόντων της που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο, 14 Μαρτίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ