«Μάθημα πρώτων βοηθειών στα ελληνικά σχολεία» (ΦΩΤΟ)

«Μάθημα πρώτων βοηθειών στα ελληνικά σχολεία» (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αθανασιάδη

Πάνω από 1.300 υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας θα εκπαιδευτούν σε διάστημα τριών μηνών να σώζουν ανθρώπινες ζωές – Σύντομα μάθημα Πρώτων Βοηθειών και στα ελληνικά σχολεία.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και με μέλη του Ανθρωπιστικού Οργανισμού Kids Save Lives, ο οργανισμός καθώς και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας κατέθεσαν σχέδιο νόμου στην Υπουργό, με κύριο σκοπό την θεσμοθέτηση και την εισαγωγή του μαθήματος Πρώτων Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία.

Η πρόταση σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού, Αναστάση Στεφανάκη που μίλησε στο GrTimes.gr, θα εξεταστεί από το νομικό τμήμα του εν λόγω Υπουργείου και θα πάρει τον δρόμο της ψήφισης στην Βουλή. Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, το κλίμα στη συνάντησή τους ήταν ιδιαίτερα χαρούμενο και ελπιδοφόρο καθώς η κ. Κεραμέως εξέφρασε την επιθυμία της, το μάθημα πρώτων βοηθειών να ξεκινήσει άμεσα στα ελληνικά σχολεία.

Εκπαιδεύτηκαν υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας

Στο πλαίσιο της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαίδευση των υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου, από τον οργανισμό Kids Save Lives σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Οι εκπαιδεύσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες. Συγκεκριμένα, κάθε μία ή δύο εβδομάδες θα εκπαιδεύονται περίπου 100 υπάλληλοι του Υπουργείου ενώ στο τέλος κάθε εκπαίδευσης στα άτομα που συμμετείχαν θα δίνεται βεβαίωση συμμετοχής στο εγκεκριμένο πρόγραμμα Kids Save Lives.

Πηγή φωτογραφιών: Kids Save Lives

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ