Ωραιόκαστρο: Μαθητές στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης σε σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Ωραιόκαστρο: Μαθητές στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης σε σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Πήραν χρώματα και ζωγράφισαν στο χαρτί τη συμφιλίωση και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Τον πόνο της καταστροφής και της απώλειας τον μεταμόρφωσαν σε τραγούδι ελπίδας και αγάπης προς το συνάνθρωπο.

Μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου του Δήμου Ωραιοκάστρου συγκλονισμένοι από τις εικόνες βιβλικής καταστροφής από τους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία ανέλαβαν την πρωτοβουλία να σταθούν στο πλευρό μαθητών των περιοχών που «χτυπήθηκαν» από τον Εγκέλαδο.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του τμήματος Δ1 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου έγραψαν στίχους και τους έκαναν τραγούδι το οποίο μετέφρασαν στην αγγλική και την τουρκική γλώσσα.

«Μπορεί να μην ξέρεις / εγώ όμως σ’ αγαπώ / στη γειτονιά μου μένεις / για σένα τραγουδώ (…) Άκου λοιπόν φίλε / φωνάζω δυνατά / έι δυνατός μείνε φίλε μ’ ακούς εκεί μακριά;», είναι στίχοι του τραγουδιού που έγραψαν τα παιδιά.

Ακόμη έκαναν ζωγραφιές, εκφράζοντας την αγάπη και την αλληλεγγύη τους προς τους μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών.
Παράλληλα, οι μαθήτριες και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου συγκέντρωσαν σχολικά είδη, μπλοκ, τετράδια, στυλό, μαρκαδόρους κ.ά, και τα παρέδωσαν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου -μαζί με τις ζωγραφιές τους-, προκειμένου να αποσταλούν στους μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών της Τουρκίας και της Συρίας.

Τα παιδιά υλοποίησαν την πρωτοβουλία τους με τη στήριξη της δασκάλας τους, Αντωνίας Γεωργιάδου.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στη δασκάλα τους για την αξιέπαινη πρωτοβουλία που είχαν να στηρίξουν τους μαθητές που δοκιμάζονται από το φονικό σεισμό. Τα παιδιά εκφράζουν με τον πιο όμορφο τρόπο το συναίσθημα της αγάπης και αναδεικνύουν τις έννοιες της συμφιλίωσης και της αλληλεγγύης», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Τα σχολικά είδη και οι ζωγραφιές των μαθητών του Ωραιοκάστρου θα ταξιδέψουν στις σεισμόπληκτες περιοχές, μεταφέροντας μήνυμα στήριξης, ελπίδας και αισιοδοξίας στους μαθητές που δοκιμάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φρίκη στη Νέα Σμύρνη: Εξέδιδαν 14χρονη από δομή φιλοξενίας – Αγνοείται το παιδί

7ος Διαγωνισμός ποίησης και πεζόμορφου στοχασμού «για την Άλκη Ζέη»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top