Με 42.500 φυτά, μεταξύ των οποίων και πλατύφυλλα, εμπλουτίζεται το Σέιχ Σου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με 42.500 φυτά, μεταξύ των οποίων και πλατύφυλλα, εμπλουτίζεται το Σέιχ Σου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Με πλατύφυλλα είδη και θάμνους εμπλουτίζεται η χλωρίδα του Σέιχ Σου, με το πρόγραμμα αναδάσωσης που «τρέχει» αυτό το διάστημα, από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων.

Πολλαπλά για το τοπικό οικοσύστημα οφέλη, θα δημιουργήσει η αναδάσωση που είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της οποίας θα φυτευτούν 42.500 φυτά.

Η αναδάσωση που γίνεται σε 28 επιφάνειες, με συνολικό εμβαδό από 2 έως 30 στρέμματα, όχι μόνο θα κλείσει τα κενά βλάστησης που δημιούργησε η υλοτόμηση για το φλοιοφάγο έντομο, αλλά ταυτόχρονα θα εμπλουτίσει τη χλωρίδα καθώς θα φυτευτούν πλατύφυλλα είδη, όπως φράξος, κουτσουπιά, κελτίς, αριά, αλλά και κάποιοι θάμνοι όπως πικροδάφνη, δενδολίβανο και σπάρτο.

Με σεβασμό στη φυσική αναγέννηση που ήδη συντελείται σε πολλά σημεία, η βλάστηση θα εμπλουτιστεί σημαντικά με το φυτευτικό υλικό που προέρχεται από τα φυτώρια της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.

Είναι πολύ σημαντικό πως το έργο δεν θα ολοκληρωθεί με τη φύτευση, αλλά το 2025, καθώς τα καλοκαίρια ειδικά, θα γίνουν λιπάνσεις, σκαλίσματα και ποτίσματα, με στόχο να ευνοηθεί η ανάπτυξη των φυτών και η αναδάσωση να στεφθεί από επιτυχία.

Δυστυχώς, ένα πρόβλημα αποτελεί η ανομβρία, καθώς αν και διανύουμε τη χειμερινή περίοδο, η τελευταία βροχή έχει πάνω από δύο εβδομάδες που έπεσε, αλλά ευχή των επιστημόνων που ασχολούνται με το Σέιχ Σου, είναι να πέσει επιτέλους λίγο νερό ειδικά όσο τα φυτά είναι φρεσκοφυτεμένα, για να αυξηθούν οι πιθανότητες να επιβιώσουν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top