Με τι καιρό θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα (ΓΡΑΦΙΚΑ-VIDEO)

Με τι καιρό θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα (ΓΡΑΦΙΚΑ-VIDEO)

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στη Μεσόγειο αναμένεται να ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών και αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Πάντως την Καθαρά Δευτέρα οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, και να είναι ευνοϊκοί για το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού.

Αναλυτικότερα, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα είναι:

– Οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι, με εντάσεις που την Κυριακή θα φτάσουν τοπικά στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ.

– Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ιδιαίτερα την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα. Οι αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας θα είναι 7-10 βαθμούς θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

– Οι αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, ιδιαίτερα στα πρώτα δύο χιλιόμετρα της ατμόσφαιρας.

– Παράλληλα, δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές, οι οποίες την Κυριακή θα επηρεάσουν περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ την Καθαρά Δευτέρα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

ΒΙΝΤΕΟ: OPEN 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

500.000 λαγάνες θα φουρνιστούν στη Θεσσαλονίκη-Πόσο αυξήθηκε η τιμή

Καπάνι: “Χρυσές” δουλειές για τους ιχθυοπώλες ενόψει Καθαρά Δευτέρας-Ανάρπαστα τα θαλασσινά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκδηλώσεις στις δημοτικές κοινότητες για την Καθαρά Δευτέρα

Καιρός: Άνοιξη μέχρι το Σάββατο-Βροχές την Καθαρά Δευτέρα (VIDEO)

Πώς πήρε το όνομά της η Καθαρά Δευτέρα και γιατί πετάμε χαρταετό;

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top