MEDITERRANEAN COMBO – TOP QUALITY FRUITS & VEGETABLES FROM EUROPE

MEDITERRANEAN COMBO  –  TOP QUALITY FRUITS & VEGETABLES FROM EUROPE

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά της ΕΕ – MEDITERRANEAN COMBO” προωθεί τα κηπευτικά (ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές και μελιτζάνες) και τα φρούτα (kaki fruit-λωτός), στις χώρες-στόχους Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία και Ουγγαρία.

Το πρόγραμμα έχει τριετή διάρκεια (2022-2024) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 1144/2024 (Δράσεις ενημέρωσης και προώθησης σχετικά με τα αγροτικά προϊόντα στην εσωτερική αγορά).

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

• Αγροτικός Συνεταιρισμός Κηπευτικών Δήμου Ιεράπετρας «Ανατολή», Συντονιστής από την Ελλάδα
• Αγροτικός Οπωροκηπευτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου, από την Ελλάδα
• Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγής και Εμπορίας Πρώιμων Κηπευτικών Ιεράπετρας «ΝΟΤΟΣ», από την Ελλάδα
• Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας, από την Ελλάδα
• Ομάδα Παραγωγών «ΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ» – Κομπογεννητάκης & ΣΙΑ Ο.Ε, από την Ελλάδα
• Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπορίας Κηπευτικών «Ψαρής», από την Ελλάδα
• Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγής και Εμπορίας Πρώιμων Κηπευτικών Ιεράπετρας «Κάμιρος», από την Ελλάδα
• Asociación Española del Kaki, από την Ισπανία

Η καμπάνια αναπτύσσεται σε τρεις (3) κατευθύνσεις επικοινωνίας, τους καταναλωτές, τους διαμορφωτές κοινής γνώμης και τους αγοραστές, προωθώντας τα ευρωπαϊκά αγροδιατροφικά προϊόντα με τους εξής στόχους:

• Αύξηση της αξίας των πωλήσεων/εξαγωγών των υπό-προώθηση προϊόντων στις χώρες-στόχους.
• Αύξηση της ευαισθητοποίησης παρέχοντας γνώσεις σχετικά με τα πλεονεκτήματα των ευρωπαϊκών υπό προώθηση προϊόντων (ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές και μελιτζάνες και τον λωτό)

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί μια Εκδήλωση Τύπου στις 24 Απριλίου 202, στο The Met Hotel, στη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.
Εκπρόσωποι των δικαιούχων και ένας ειδικός καλεσμένος ομιλητής θα παρέχουν μέσω των παρουσιάσεών τους πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, τις παραγωγικές μονάδες, τον εξαγωγικό τους προσανατολισμό και τη διατροφική αξία των προϊόντων. Περισσότεροι από 60 καλεσμένοι του αγροδιατροφικού κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα «MEDITERRANEAN COMBO» καθώς και για τα προϊόντα και την πλούσια διατροφική τους αξία. Την εκδήλωση που θα ακολουθήσει γεύμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, με πιάτα αφιερωμένα στα ευρωπαϊκά φρούτα και τα λαχανικά.

*Ευρωπαϊκή σύσταση για την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα (αναφορά FBDG – Διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές με βάση τα τρόφιμα)

– Καταναλώστε 4 μερίδες (150-200 g ανά μερίδα, ωμά ή μαγειρεμένα) λαχανικά και 3 μερίδες (120-200 g ανά μερίδα) φρούτων καθημερινά.
– Συμπεριλάβετε μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών.
– Προτιμήστε εποχιακά προϊόντα.
– Προτιμήστε φρέσκα, ολόκληρα φρούτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λαγκαδάς: Αποχώρησε από Δήμαρχος ο Ιωάννης Ταχματζίδης

Σουδάν: Πέμπτη ημέρα συγκρούσεων – Καμία διέξοδος στον ορίζοντα (VIDEO)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top